Home » Smart hjem » Robomow RK 1000 [TEST]: Intelligent robot med kantklip
Robomow RK 1000 [TEST]: Intelligent robot med kantklip

Robomow RK 1000 [TEST]: Intelligent robot med kantklip

Share

Robomow RK 1000 klipper flot, er nem at betjene og god til at finde rundt på din plæne

Det er en bastant maskine, vi har med at gøre her. Vægten er over 20 kilo, og Robomow RK 1000 er stor som en havskildpadde. Designet er dog velgennemtænkt.

For enden af det grønne plastikskjold er en stor stopknap, og ved siden af denne, bag en luge, gemmer sig et 4,3”-touchdisplay i farver. Det er din indgang til betjening af maskinen. Tast land, dato og et par andre oplysninger ind, og du er kørende.

Til maskinen hører også en brugervenlig app, der via Blue-tooth slutter din mobil til robotten. App-layoutet er stort set identisk med robottens brugermenu, så når du først kender den ene, kender du også den anden.

Robomow RK 1000 var således mere eller mindre problemfri at komme i gang med.

Eneste lille problem, vi stødte på, var, at vi et par gange måtte tage strømstikket ud af kontakten og ind igen, før opladningen ville starte. Er man ikke opmærksom på det, kan man risikere at skulle ud til en flad maskine, som man troede var opladet.

Se også:  Før du køber robotplæneklipper: 5 ting du skal vide
Klipper kanterne

Før robotten kan gå i gang med at slå plænen, må du afgrænse klippeterritoriet med det medfølgende kabel. Det lægges langs kanten af plænen, eller hvordan du nu ønsker at afgrænse Robo-mows bevægelsesfrihed. Kablets ender kobles i ladestanderen, og så vil Robomow registere afgrænsningen og være klar til at gå i gang.

Proceduren er præcis den samme som hos de andre testdeltagere. Robomow kører dog efter en anden slagplan, når plænen angribes. Den starter med at følge kablet hele vejen rundt, dernæst bevæger den sig indad.

Det er ikke kun smart, fordi det giver en mere systematisk klipning af plænen, men også fordi Robomow i samme ombæring klipper plænens kanter. Den har nemlig indbygget kantklipper, hvilket kan være med til yderligere at spare dig lidt slid.

Se også:  Worx Landroid M500+ [TEST]: Meget robot for pengene

Med en simpel drejeknap kan du indstille, hvor tæt plænen skal klippes: fra 20 til 100 mm. Robomow klipper generelt jævnt og nydeligt. Flere af de områder, hvor vi troede græsset var for højt, lykkedes det at få det klippet. Hvor den ikke var i stand til at klippe, formåede den at køre over det tætte dække og fortsætte på den øvrige del af plænen.

Kun en enkelt gang forvildede den sig ud i en situation, den ikke kunne komme ud af. Så måtte vi hjælpe den ud og starte den igen. Ellers tromlede den ufortrødent derudad, selv over høje hældninger, forbi træer og udenom diverse forhindringer, som effektive sensorer sørger for at undvige.

TAGS
Robomow
robotplæneklipper
smart hjem
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S