Rip dine cd’er til flere formater

Rip dine cd’er til flere formater

Share

Vil du gemme dine gamle cd’er på harddisken i mp3, wma, eller ukomprimerede formater som wav og flac, kan du gøre det med det gratis FreeRIP, som også kan konvertere digital musik til andre formater

De fysiske formater er på vej i graven, og det gælder også cd’en, som har svært ved at hamle op med de digitale filer, som er lige til at tage med på musikafspilleren eller mobiltelefonen.

Førhen satte prisen pr mb sine begrænsninger for, hvor meget musik man kunne have på harddisken, og i hvor høj kvalitet man havde lyst til gemme den. I dag er harddiske imidlertid så billige, at de fleste vil kunne gemme hele deres cd-samling i ukomprimeret kvalitet på en 2TB harddisk til 7-800 kroner.

Se også:  BuddyPhones Play [TEST]: Hørebøffer til børn

For at få musikken fra cd’erne ind på computeren kræver det et program, der kan hente filerne ind – eller rippe dem som det kaldes – i det ønskede format.

Det får du med FreeRIP, som er et ganske gratis program til formålet. Udover de komprimerede mp3– wav- og vorbis-formater, som de fleste benytter, fordi de ikke fylder så meget på pc’en, kan du vælge at rippe til wav- og flac, som begge er ukomprimerede og gengiver lyden præcis som på cd’en. Dog fylder flac væsentligt mindre end wav, så hvis din afspiller understøtter dette format, kan det anbefales at rippe til flac.

Se også:  4 gode gratis programmer

Det hele foregår rimeligt nemt og ukompliceret. Når cd’en er indsat vælger du hvilket format, der skal rippes til, og derefter går processen i gang. Album-oplysningerne finder programmet selv, så du har tjek på hvad der gemmer sig på filerne bagefter. Der er desuden en række småting du kan justere alt efter behag.

Alt i alt et glimrende rippe-program, der giver dig mulighed for at hente dine cd’er ind på computeren i de mest anvendelige formater.

FreeRIP
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris

Alt om DATA siger

Glimrende program, der gør det nemt at få musik fra dine cd'er ned på computeren i de mest anvendelige formater

5
Brugerbedømmelse 2.14 (14 stemmer)
Sender
Del denne