Home » Hi-Fi » RHA CL1 Ceramic+Dacamp L1 [TEST]: Krævende egoist-luksus
RHA CL1 Ceramic+Dacamp L1 [TEST]: Krævende egoist-luksus

RHA CL1 Ceramic+Dacamp L1 [TEST]: Krævende egoist-luksus

Share

De skotske RHA CL1 Ceramic-hovedtelefoner kræver ikke alene en fed hi-fi-tegnebog. De er også nærmest ubrugelige uden en dedikeret forstærker, der heller ikke er gratis

Et sæt hørepropper til 2499 kroner – det er da egoistlyd i luksusklassen. Men endnu mere ekstremt bliver det, når vi fortæller, at RHA CL1 Ceramic kun kan afgive anstændig lyd, når sættet parres med den bærbare, EISA-prisvindende Dacamp L1 hovedtelefonforstærker og DAC (D/A-konverter), også fra Reid Heath Audio Ltd. i Glasgow. Denne enhed, som kan ligge i en (stor) skjortelomme og vejer 245 gram, koster en krone under 3000. For de penge kan man ellers få en ganske seriøs lille hi-fi-forstærker eller en billig surroundreceiver.

Normalt konstrueres hovedtelefoner til bærbart udstyr sådan, at de kan få mest mulig lyd ud af den beskedne audiosektion i en smartphone. Det vil sige, at ingeniørerne sørger for, at de får høj følsomhed (meget lyd fra små signaler) og lav impedans (trækker mere effekt ud af lave signalspændinger).

Se også:  Microsoft lancerer støjreducerende hovedtelefoner til fornuftig pris

Sådan er CL1 overhovedet ikke. Den er lige modsat. Med en følsomhed på rekordlave 89 dB og en impedans så høj som 150 ohm er det en krævende sag at trække for en forstærker.

RHA leveres ikke som andre hørepropper med tre forskellige par ”skumfiduser”. Her får du hele 11 par dutter i forskellige materialer og størrelser plus en smart udstanset stålplade til ni par. Otte af parrene er i silikone, mens tre er i et materiale, der kaldes Comply, og som forsegler øregangen, efter at det er nulret og har haft op til 30 sekunder til at ekspandere.

Denne skribent føler sig bedst tilpas med silikonedutterne. Faktisk har jeg ikke oplevet en bedre pasform med nogen anden høreprop. Derfor undrer det, at RHA har udformet den sidste del af kablerne som en slags svanehals, der skal føres rundt om det ydre øre og nærmest voldes i form.

Se også:  Denne volumenkontrol koster som en familiebil
Solid forstærker

Forstærkeren gør et solidt, gedigent og seriøst indtryk. Bluetooth hører ikke hjemme i denne kvalitetsklasse, mener RHA, og derfor bruges der kabler til alle tilslutninger. Smartphones og tablets kan tilsluttes digitalt. Der er en USB-A-terminal til iOS-enheder og en microUSB-port til produkter med Android og andre styresystemer.

RHA CL1 Ceramic + Dacamp L1
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Indgange: USB, mini-jack, optisk digital
Udgange: Mini-jack (x 2), XLR mini
Funktioner: Volumen, bas, diskant, gain
Batterilevetid: Op til 10 timer
Pris: 2499 kr. + 2999 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Hi-Fi
hovedtelefoner
RHA CL1

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S