Home » Spil » Reportage: Astralis accelererede aldrig i Royal Arena
Reportage: Astralis accelererede aldrig i Royal Arena

Reportage: Astralis accelererede aldrig i Royal Arena

Share

Astralis har været det bedst spillende Counter-Strike hold i en lang periode, så publikum håbede på sejr. Selvom den ikke kom, havde publikum, i lang tid, en stor fest i Royal Arena

Royal Arena levede i lørdags op til dets navn. Det var en næsten royal oplevelse at træde ind arenaen, hvor tæt på 12.000 tilskuere allesammen ønskede det samme – at se Astralis i finalen. Det danske hold skulle kæmpe mod MIBR, Cloud9, Natus Vincere, NIP og FaZe Clan, hvor de spillede om 1. pladsen og de 1.6 millioner præmiekroner.

Euforisk oplevelse

Har du ikke har været til et e-sport event i Blast Pro-klassen, kan det måske være svært at forestille sig stemningen. Hver gang man træder ind i arenaen, efter en tissepause eksempelvis, mødtes man af et gåsehudsfremkalende syn. En så overvældende opsætning at det kan været svært at forstå for de uindviede, at der ’blot’ er tale om et computerspil. Publikum, som bestod af 99% Astralis fans, var yderst dedikerede. En hel sektion i arenaens centrum agerede stemningscentrum, med slagsange og alt vi kender fra fankulturens verden. De fik resten af publikum med sig, og når 12.000 mennesker på forholdsvis lidt plads, rejser sig op og klapper i hænderne, er det næsten euforisk. Som hvis Danmark scorer et vigtigt mål i parken. Jeg tror ikke, at undertegnede var alene om de førnævnte gåsehud.

BLAST Pro blev afholdt i Royal Arena i Ørestaden i København.

BLAST Pro blev afholdt i Royal Arena i Ørestaden i København.

Noget som dog ikke var helt så euforisende som stemningen, var det spil de danske favoritter præsterede. I gruppespillet spillede man alle mod alle – altså 5 kampe i alt – og de to højst placerede mødtes i finalen. Astralis spillede 2 kampe fredag, hvor de tabte en og vandt en anden.

Se også:  SureFire GX3 Gaming [TEST]: Lysende lagerplads til gameren

Lørdag kl. 14:00 spillede de deres 3. og meget vigtige kamp mod NaVi. Det ukrainske hold fik ikke bare skovlen under danskerne. De væltede dem omkuld og hakkede de danske drenge i småstykker. Og derfra kunne danskerholdet faktisk ikke selv afgøre det. Astralis vandt de 2 næste kampe, og især den sidste mod Cloud9 satte ild i publikum, selvom den reelt set var ligegyldig. Og det kunne publikum også mærke.

1. De tre kammerater, Henrik, Morten og Jakob fik ikke deres forventninger indfriet lørdag aften. Alligevel var de begejstrede for eventet.

De tre kammerater, Henrik, Morten og Jakob fik ikke deres forventninger indfriet lørdag aften. Alligevel var de begejstrede for eventet.

Virkelig godt show

Efter kampen mod Cloud9 møder jeg 3 danske Astralis fans udenfor hallen. Astralis har lige vundet den tætte kamp 16-14. De smiler, men er samtidig lidt sammenbidte da kampen som bekendt var Astralis’ sidste – men alligevel vel en stor oplevelse for publikum. Jeg møder 3 af dem udenfor arenaen. Henrik (tv.), Morten (i midten) og Jakob (th.).

”Jeg synes Astralis’ kamp mod Cloud9 var den mest spændende. Den var super spændende”, siger Morten.

Jakob er enig i, at Cloud9 kampen var aftenens højdepunkt, også alligevel ikke helt.

”Jeg er enig med dig, for hvis de havde tabt der, så havde det alligevel været for trykket en stemning”.

Henrik, til venstre i billedet, nedtoner kampens spænding en smule.

”Altså nu gjorde det jo ikke rigtig den store forskel på hvad der videre sker”

Se også:  Epos GSP 670 [TEST]: Storslået lyd fra tung hovedtelefon

Og det får faktisk Jakob til at ændre sin mening, i forhold til hvor spændende kampen var.

”For jeg synes faktisk det er lidt ærgerligt i forhold til hvordan pointsystemet fungerer. Nu var kampen jo på den måde, at de alligevel ikke kan komme i finalen, så den var faktisk ikke så spændende for mig.

Både Jakob og Henrik var til samme event sidste år i Blast Pro, hvor Astralis spillede sig i finalen, men tabte til det brasilianske hold MIBR. Ud fra den måde de fortæller på, kan man nemt afkode, at det altså var lidt sjovere sidste år, fordi Astralis var i finalen.

I år er der dog én ting der gør, at stemningen i år alligevel kan måle sig med sidste år.

”Jeg synes altså det er ligeså vildt som sidste år, næsten vildere. Det er meget fedt at der er total udsolgt i år”, forklarer Jakob.

”Jeg synes det er et fedt show de sætter op, med skærmene, ilden, lyset også videre, det fungerer skide godt. Og vild musik. Det er virkelig et godt show”, beskriver Henrik entusiastisk.

BLAST Pro var som et nutidens Colosseum, hvor den blodige gladiator-kamp udspillede sig på storskærmene.

BLAST Pro var som et nutidens Colosseum, hvor den blodige gladiator-kamp udspillede sig på storskærmene.

Astralis skuffede

Da vi kommer tilbage ind til det, man kan kalde et nutidens Colosseum, kan man godt mærke at Astralis er ude, for det samme er en stor del af publikum. Hele sektionen i centrum med de mest dedikerede fans er helt efterladt. Selvom showet var eminent, blev den berusende sejrsfest aldrig en realitet, da de danske stjerner fra Astralis, desværre ikke var de klareste på himlen.

Sejren gik i stedet det ukrainske hold NaVi der med kun enkelt nederlag bare var turneringens bedste hold. Superstjernen, s1mple, fra samme hold, vandt desuden en fortjent pris som turneringens bedste spiller.


TAGS
blast pro
esport
Gaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S