Home » Byg selv » Reparer ødelagte drev
Reparer ødelagte drev

Reparer ødelagte drev

Share

Harddiske kan være nogle skrøbelige nogen, men giv ikke op, når de står af

Det er typisk. Du tænder din pc og kommer først for sent i tanke om, at den var allerede tændt, og nu har du slukket for strømmen til de roterende skiver i maven på den. Du skynder dig at trykke på on-knappen på skærmen og derefter pc’ens on-knap, mens du håber på det bedste, men forventer det værste.

Ni ud af ti gange booter din maskine, og alt er, som det skal være, men engang imellem er det ikke tilfældet, og du bliver konfronteret med den frygtelige besked; »no boot device found«.

Men alt håb er ikke ude.

Det gode ved harddiske er, at dine data ligger der stadig, og spørgsmålet er kun, hvor meget tid og energi (og penge) du vil bruge på at få fat i de data?

Vi har før snakket om virksomheder, der genskaber data fra ødelagte harddiske, og vi har set, hvordan de kan redde data fra drev, der har været under vand, i brand eller smidt ud af vinduer.

Se også:  Kan du ikke få plads nok? – Denne NAS har 24 drevlagerpladser

Du kan altid få dine data tilbage. Men indtil videre skal du bare have fat i den hurtigste måde at få adgang til dit drev uden at ødelægge noget undervejs.

Dit første skridt burde være en hurtig tur forbi din bios for at sikre dig, at der ikke er sket noget åndssvagt, der gør, at dine drev ikke kan ses.

Tjek også lige dine data- og strømkabler, for du kan måske på en eller anden vis have skadet et kabel derinde.

Trin 1

BootIt
Du skal bruge en ekstra pc her: Du skal installere BootIt NG på en usb-nøgle og så lukke den ned for at tilgå din beskadigede harddisk.

Du kan downloade en gratis prøve af programmet på www.terabyteunlimited.com.

[pt id=’2011095′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du har pakket det ud, skal du bare køre »makedisk.exe«-applikationen og vælge din usb-nøgle. Når den er lavet, skal du boote din maskine fra usb-nøglen, men sikr dig først, at din bios er sat til usb boot.

Trin 2

Partitionsleg
BootIt NG kan trylle med din harddisk på rigtigt mange måder, men det er kun en af tingene, vi har brug for her, og det er at sikre os, at boot partitionerne er rigtigt konfigurerede, så drevet kan boote.

[pt id=’2011096′ size=’large’ link=’file’]

 

Når BootIt er kommet i gang, får du en liste over alle drev og partitioner. Vælg det beskadigede drev og vælg derefter MBR (Master Boot Record) og tryk på Std. MBR (standard Master Boot Record) eller Win7 MBS afhængigt af dit styresystem. Vælg »udfør« og genstart.

Se også:  WD Black P50 Game Drive 1TB [TEST]: Så går det rigtig stærkt

Trin 3

Få styr på dine drev
Hvis din maskine stadig ikke vil boote, bliver du nødt til at prøve med drevet fra en anden maskine. Du skal ikke gå i panik, hvis Windows stadig ikke kan se drevet, det kan skyldes, at der ikke har fået tildelt et bogstav.

Gå ind på Control Panel | Administration Tools | Computer Management | Storage | Disk Management.

[pt id=’2011094′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du ikke kan se dit drev på den liste, så prøv at trykke på »Rescan Discs«. Få fat i dine data og forbered dig på en re-installering.


TAGS
Bios
BootIt
Guide
harddisk
reparation
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S