Test: Reolhøjttalere skal høres – ikke ses

Test: Reolhøjttalere skal høres – ikke ses

Share

Reol-ikonet Montana tilbyder nu også en komplet hi-fi-løsning bestående af højttalere i tre størrelser og en ambitiøs stereoreceiver

Montana producerer systemreoler, men lagde for nogle år siden ud med en lille serie højttalere, som var skræddersyede til firmaets reolmoduler. Så var tanken, at kunderne selv skulle sørge for forstærkere og anden elektronik, men det gik slet ikke. Når de fortalte en kvik forhandler, hvad de ville med elektronikken, blev alt for mange omvendt til at købe hele anlægget hos hi-fi-fagmanden. Ergo måtte Montana tilbyde en komplet løsning, og foreløbig er højttalersortimentet blevet suppleret med en spændende dansk-udviklet stereoreceiver.

Kompakte højttalere kaldes ofte reolhøjttalere, fordi de kan stå i en reol. Men det skal de naturligvis ikke, siger rigtige hi-fi-nørder, som køber standere, spikes og andet tilbehør, der får deres reolhøjttalere til at fylde lige så meget i rummet som traditionelle gulvhøjttalere.

Se også:  Test: Fyld flasken med musik

Helt anderledes er det med Montanas tre højttalere, som kan gøres helt usynlige. Men hvis man ønsker det, kan man forsyne dem med stof eller metalgitre i kontrastfarver – eller lade dem stå helt uden fronter.

Da højttalerne ikke skal stå frit, er designet lige så nøgternt som de reoler, de skal stå i. Men det betyder ikke, at der ikke er tænkt i akustiske baner ved udformningen af kabinetterne. Højttalerne vejer meget mere, end man umiddelbart skulle forvente. Det skyldes solide kabinetter, samt at der ikke er sparet på magneterne til enhederne. Desuden er højttalerkabinetterne afkoblet med skumgummipuder mellem kabinetsiderne og reolerne, så det hele ikke står og synger med.

Den daglige betjening kan klares med denne app, men den er kun tilgængelig til iOS-enheder. Der er ikke planer om at inkludere Android.

Den daglige betjening kan klares med denne app, men den er kun tilgængelig til iOS-enheder. Der er ikke planer om at inkludere Android.Danskudviklet receiver
Montanas baby optager ikke meget mere plads end 8 Blu-ray-film i kassetter. Med et bruttovolumen på 2,3 liter og en beskeden 6,4 cm fuldtoneenhed er der ingen risiko for at få ømme mavemuskler af bassen fra denne højttaler. Og prisen er der dog intet småt over. Et par Small-højttalere skal koste 4800 kroner.

Se også:  Test: Razer Leviathan Mini

Så er der mere hi-fi over Medium-højttaleren med et bruttovolumen på 14,5 liter og en 2-vejs bestykning bestående af en 15 cm bas/mellemtone og en 2,5 cm dome-diskant med tekstilmembran.

Her er vi oppe i en klasse, hvor man kan vente en god gengivelse af musik og filmlyd på lydniveauer, som er rigelige for de fleste mennesker og rum. Prisen er heller ikke så afskrækkende – 7032 kroner for et par.

Del denne