Guide: Rens din pc på den nemme og sikre måde

Guide: Rens din pc på den nemme og sikre måde

Share

Det gratis program Clean Master fjerner cache-filer, back-ups og alle andre slags filer, som bare ligger og fylder op. Vil du også have en hurtigere og ”renere” pc, så læs her, hvad du skal gøre

Programmerne på vores pc’er elsker at bruge løs af diskpladsen. De efterlader cachefiler, sikkerhedskopier af gamle downloads, arbejdsfiler og mapper med så obskure navne, at det ikke er til at gennemskue, hvad formålet er.

Det meste af tiden er det ikke et problem. Programmerne er designet til at arbejde på den måde, og deres data er med til at få det hele til at køre. Men i dag, hvor vi har små ssd’er, ofte som systemdrev, tæller hver en gigabyte. Og det er her, rengøringsprogrammerne kommer ind i billedet.

CCleaner er et populært valg, men her vil vi introducere en relativ ny aktør på scenen: Clean Master. Som sideprodukt af en populær Android-app, er Clean Master en meget hurtig scanner, der tydeligt viser oprindelsen af de filer, som den fjerner. Pro-grammet er på engelsk.

Datatid TechLifes bedste tip
Opret et gendannelsespunkt for systemet, før du sletter data fra din pc, så du kan fortryde, hvis det bliver nødvendigt.

1 Installér programmet
Find Clean Master på www.cmcm.com/en-us/clean-master-for-pc. Se demonstrationsvideoen eller gå direkte ombord og klik på linket ”Free Download”. Filen er ikke stor, så det bør gå hurtigt. Kør installationsprogrammet fra din browser eller ved at dobbeltklikke på filen i mappen “Overførsler”.

DT02_rens01

Del denne