Home » Bærbar computer » Rens den bærbare
Rens den bærbare

Rens den bærbare

Share

Du har hænderne på din bærbare pc måske hver eneste dag. Så er det rart, du ved, den er så ren, som den kan blive

Computere er beskidte, og hver eneste lille hjørne af din trofaste hjælper suger skidt og møg til sig. Sådan er det desværre. Faktisk er der mere skidt på en gennemsnitlig computer end i en toiletkumme, har en undersøgelse vist, så det er jo ikke så lækkert at tænke på. Heldigvis kan du nemt gøre noget ved sagen.

Det vigtigste sted er tastaturet, men en fugtig klud er ikke nok til at holde det fri for bakterier. Du skal også have vendt bunden i vejret på maskinen, så skidtet falder ud mellem tasterne. Du skal måske have pustet det mest genstridige væk med dåseluft, eller du skal have tørret skærmen af uden at ødelægge den fine coating.

[pt id=’2019057′ size=’large’ link=’file’]

 

1 Rens tastaturet

Tastaturet er den værste bakteriefælde på din computer. Så her skal du gøre arbejdet allermest grundigt. Begynd med at rense med en klud og noget antibakteriel væske. Vend så tastaturet på hovedet og ryst krummer og andet skidt ud.

[pt id=’2019058′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Hjælp fra trykluft

Trykluft på dåse er velegnet til at fjerne det mest genstridige skidt omkring tasterne. Hvis skidtet har sat sig fast, løsner det som regel med pust tæt på. Glem ikke at fjerne støv fra ventilationshullerne, som er en rigtig støvfælde.

[pt id=’2019059′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Tør skærmen af

Til skærmen skal du bruge en fnugfri klud og noget rensevæske, som ikke skader skærmens coatning. Lad være med at tage en chance med hjemmets rengøringsprodukter, men benyt en væske og en klud, som er beregnet på følsomme computerskærme.

Se også:  Samsung lancerer ny smart-skærm med Office og Netflix indbygget
[pt id=’2019060′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Renere computer

Efter at have fulgt disse enkle trin er du i løbet af ret kort tid den glade ejer af en flot og ren computer. Du kan også vælge at investere i ekstraprodukter som dvd-linse-rensere for at komme af med de sidste rester af skidt og fedtede overflader.

[pt id=’2019061′ size=’large’ link=’file’]

 

Ventilationshuller

Computere afkøles ved hjælp af små ventilatorer, som suger luft ind gennem ventilationshuller. Disse bør være så støvfri som muligt.

Linse

Cd’er og dvd’er aflæses ved hjælp af en laser, og hvis linsen foran laseren bliver beskidt, kan drevet få svært ved at aflæse disken korrekt. Aflæsningen hakker eller går i stå.

Se også:  Her er den krypterede USB hvor datatyve må give op på forhånd

Coatning

Et tyndt lag oven på skærmen, som får den til at se flot ud, og som beskytter den med udefra-kommende påvirkninger. Coatningen kan blive ødelagt, hvis den udsættes for skrappe kemikalier.


TAGS
Guide
rengøring
skærm
Tips og trick
USB
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S