Home » Hovedtelefoner og højttalere » Rektangulær, praktisk, god …
Rektangulær, praktisk, god …

Rektangulær, praktisk, god …

Share

Jawbone har lanceret en transportabel bluetooth-højttaler, som de frisk præsenterer som arvtageren til transistorradioen. På en måde har de ret, og det er et glimrende produkt

Big Jambox fra Jawbone er en transportabel bluetooth-højttaler. Det er virksomhedens anden satsning på området efter den originale og meget mindre Jambox. Big Jambox er med målene 256×80×93 mm og en vægt på 1,23 kg dog stadig ikke større, end at den er til at tage med overalt.

Man kan som ekstraudstyr erhverve en bæretaske specielt til formålet. Tre ting kendetegner Big Jambox: Det er et spændende minimalistisk design, god lyd og en legende let betjening.

I grundlæggende træk

Big Jambox er en flot designet bluetooth-højttaler, der kan fås i tre forskellige farver, der ligeledes udviser mindre forskelle i overfladestrukturen. Højttaleren fremviser en glimrende samlingskvalitet, foruden at virke meget elegant og underspillet.

Vores testmodel var med designet White Wave, hvilket må siges at være en meget passende betegnelse. Endestykkerne er holdt i plast, omgivet af det mønstrede metalgitter på siderne i matchende farve, i vores tilfælde altså hvid. Betjeningsknapperne findes på oversiden af højttaleren, på nær parringsknappen og powerknappen, der begge befinder sig på det ene endestykke.

Big Jambox er hovedsageligt beregnet til anvendelse sammen med bluetooth-enheder og kan benyttes af alle tablets, smartphones, pc’er med mere, så længe de understøtter bluetooth. Dog kan man også tilslutte en mp3-afspiller eller lignende via det indbyggede 3,5 minijack-stik.

Se også:  DR åbner nyt streamingunivers - DR2+ har premiere i dag

Det bevirker dog, at blandt andet volumenknappen på Big Jambox-højttaleren ikke kan anvendes. Der er reelt tale om en trådløs højttaler, idet den blot skal lades op via elnettet i små 2,5 timer, hvorefter den ser ud til at kunne spille tæt på de lovede 15 timer. Der er tale om en konstruktion med to indbyggede aktive 2,25” neodymium-højttalerenheder, der supplementeres af to passive bashøjttalerenheder.

Glimrende lydkvalitet med mere

Betragter man hvor relativt lille højttaler, der er tale om, er lydkvaliteten ganske overbevisende. Big Jambox er rigeligt i stand til at spille et 20-30 kvadratmeter rum op, og bluetooth-forbindelsen holdt også i hele testfasen uden problemer med udfald.

Lyden fra Big Jambox er generelt god, uden at være helt på højde med de bedste trådløse afspillere og dock-højttalere derude. Generelt var lyden meget klar, og stemmer klarede Big Jambox godt. Dynamikken kunne generelt god være en anelse bedre, hvorimod man ikke kunne klage over enhedens evne til at spille ret så højt.

Se også:  Her er Googles konkurrent til Apple TV

Det svageste punkt ved Big Jambox var helt klart evnen til at gengive en fyldig lyd, specielt i dynamisk musik med bas, hvor lyden tilmed i nogle indspilninger kunne virke lidt flad. Trods disse forbehold er der tale om en højttaler, hvor man har fået meget lyd ud af lidt plads.

Hvad der adskiller Big Jambox fra konkurrenterne, er LiveAudio-teknologien, og at man via Jawbones MyTALK kan opdatere samt tilføje features til Big Jambox via den indbyggede micro-usb-port.

Hertil hører download af LiveAudio-featuren, men også muligheden for at ændre den stemme, som Jambox anvender til at beskrive handlinger, såsom at parring er overstået eller at status for LiveAudio er blevet ændret.

LiveAudio er en 3D-lydindstilling, som man kan aktivere eller deaktivere ved at trykke på plus- og minus-knapperne samtidig. Det sænker lydvolumen en del, men bevirker, at man på de numre, der understøtter det tydeligt, kan placere instrumenterne i lydbilledet. Det kræver, at man sidder forholdsvis tæt på Big Jambox og ligefor, samt at nummeret er indspillet, så man kan høre forskel.

Hvis du vil opleve LiveAudio, så besøg Jawbones webside, hvor der er link til blandt andet en Spotify-playliste med understøttede numre.


Big Jambox
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Big Jambox er ikke den bedste højttaler til dine transportable enheder, men den er innovativ og praktisk i et flot design med meget let betjening. Lydkvalitet overbeviser, størrelsen taget i betragtning, prismæssigt lidt dyr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bluetooth
jawbone
streaming
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S