• Home »
  • Hi-Fi »
  • Bærbare pladespillere [Stortest]: Tre rejsegrammofoner til rimelige priser
Bærbare pladespillere [Stortest]: Tre rejsegrammofoner til rimelige priser

Bærbare pladespillere [Stortest]: Tre rejsegrammofoner til rimelige priser

Share

Pak dine plader og tag på udflugt. Rejsegrammofonen er tilbage. Men selvom de på retro-looket ligner på en prik, fungerer den ikke helt som de gode, gamle modeller, fra dengang analog vinyllyd var det hotteste nye. Der er kommet digitale forbedringer til

Vinylerne har fået et gevaldigt comeback. I England har omsætningen på de sorte skiver faktisk overgået streaming her det seneste år (dog er der ikke astronomiske summer at komme efter nogen af stederne).

Det er ikke kun aldrende hi-fi-nørder, der køber vinyler,for at lytte til dem på dyre stereoanlæg i stuen. Det er også unge, der søger en mere “autentisk” musik-oplevelse.

En oplevelse, der skal passe i en flyvsk tilværelse, hvor musikken følger dem, hvor de er. Rejsegrammofonen er derfor genopstået. Men burde den hellere være blevet i graven? Vi testede tre styk.

Numark er det kendte pladespiller-brand i denne test, men formår ikke at lade erfaringen tjene til sin fordel.

Det hele samlet i ét

I rejsegrammofonen har du et komplet, vinylbaseret anlæg samlet i en kuffert med håndtag. Der er indbyggede højttalere, og i to af de testede modeller er der også batteri, så du kan bruge dem uden at være i nærheden af en stikkontakt.

I alle tre er der desuden jackindgang til eksterne afspillere, og i pladespilleren fra Flying Tiger er der endda Bluetooth, så du kan tilkoble mobil, tablet og bærbar computer trådløst.

Pladetallerkenen passer til en lille 7″-single (der følger også adapter med til de større huller, der typisk findes i disse), men en 10″ eller en 12″ kan også sagtens ligge der og afspilles uden problemer.

Pladen kommer i så fald bare til at stikke ud over kanten på pladespillerne, for de er virkelig ikke særlig store. Og de vejer heller ikke meget, så pladespillerne ér faktisk ret mobile.

Del denne