Home » AOD Pro » Regeringen satser på brint: Afgørende for at nå klimamål
Regeringen satser på brint: Afgørende for at nå klimamål

Regeringen satser på brint: Afgørende for at nå klimamål

Share

Regeringen har besluttet at gå ind i et europæisk storskalaprojekt på brintområdet. Det skal bidrage til at indfri klimamålsætningerne

Elektrificering fyldet det meste af snakken, når det gælder grøn omstilling, men der er andre midler til at nå dette mål. Et af dem er brint.

Der findes sektorer, hvor ren elektrificering ikke er nok med den teknologi vi har i dag. Eksempelvis skibe, luftfart og industrielle processer. Her kan grønne brændsler være løsningen.

Derfor har regeringen besluttet at gå med i et europæisk samarbejde på området for vedvarende brint. Der er sat 77,6 millioner kroner af til at styrke udvikling af produktion og anvendelse af vedvarende brint på tværs af EU. Det sker gennem det fælleseuropæiske projekt (IPCEI), hvor 23 lande på tværs af EU deltager, med Tyskland og Frankrig i spidsen.

Se også:  Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed
Enormt potentiale

”Danmark er beviset på at en grøn politik ikke står i modsætning til vækst og arbejdspladser. Tusindvis af danskere arbejder i dag med grønne teknologier, der ikke fandtes tidligere. Danmark er nu et grønt foregangsland, og den styrkeposition skal vi fastholde. Derfor er jeg glad for, at vi deltager i projektet om brint, så vi understøtter udviklingen og brugen af vedvarende brint som brændstof. Danske virksomheder har et enormt potentiale på området, og det skal vi understøtte, så vi forbliver blandt de bedste i Europa, får udviklet nye eksportmuligheder og samtidig hjælper med at indfri vores klimaambitioner siger erhvervsminister, Simon Kollerup.”

Klima-, Forsynings- og Energiminister, Dan Jørgensen supplerer:

Se også:  Nordiske virksomheder prioriterer velvære over klima på forretningsrejsen

”Vi når ikke i mål med den grønne omstilling i Europa, hvis ikke vi investerer i nye grønne teknologier og sætter gang i udviklingen af grønne brændstoffer som blandt andet brint. Vi går forrest i Danmark, og er med til at støtte danske virksomheder, der vil bygge nogle af Europas største PtX-anlæg, og med deltagelsen i det her storstilede europæiske brint-projekt fortsætter vi udviklingen af fremtidens grønne Europa. Når vi fremover skal være klimaneutrale, er det netop store PtX-projekter, der hjælper os med at opnå de ambitiøse klimamålsætninger.”

Erhvervsstyrelsen har åbnet op for ansøgninger til den kommende proces frem mod udvælgelsen af de danske projekter, der kan deltage i IPCEI-projektet på brint. Frist for ansøgninger er 7. april kl. 12.00.


TAGS
brint
brintenergi
energi
klima

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S