Home » Erhverv » Reelle besparelser kræver, at IT-løsninger tjener brugerne
Reelle besparelser kræver, at IT-løsninger tjener brugerne

Reelle besparelser kræver, at IT-løsninger tjener brugerne

Share

På trods af en efterhånden omfattende offentlig digitalisering der bl.a.
skulle sikre større effektivitet, påpeger Kommunernes Landsforening, at
gevinstrealisering er digitaliseringens største udfordring. Ifølge
software-udviklere ligger en del af problemet i, at løsningerne ikke
medtænker brugernes kerneopgaver godt nok.

“Sat på spidsen er gevinstrealisering en naturlig følge af IT-systemer, der virker efter hensigten. Men det kan systemerne kun, hvis de reelt tjener brugerne i løsningen af kerneopgaverne. Ellers fejler implementeringen”, fortæller Lars Hintze Andersen, CSO, partner i dania software, der udvikler og leverer IT-skabelonløsninger til landets kommuner, regioner og ministerier, samt kommuner i både Norge, Sverige og England.

IT-løsninger mangler realitetssans

Lars Hintze Andersen følger dagligt udfordringerne ved de offentlige digitaliseringsløsninger på tæt hold og er ikke overrasket over, at kommunerne ser langt efter gevinsterne på visse IT-løsninger:

“Mange IT-løsninger er udviklet uden tilstrækkelig forståelse for brugernes daglige arbejde. Det er et stort problem, for det er jo netop en sådan forståelse, der skaber brugervenlighed, effektivitet og giver
besparelser”, pointerer han.

Han mener dog, at der i fremtiden bliver større fokus på kundernes reelle behov og brug af systemerne, og påpeger, at bl.a. Digitaliseringsstyrelsen for nylig har varslet større fokus på netop mere kundeorienterede løsninger med Digital Post 2, der bliver optimeret til mobile enheder.

Dokumenthåndtering er lavthængende frugt

Beregninger fra Rambøll Management viser, at hver dansk kommune i gennemsnit udsender 650.000 digitale og fysiske breve hvert år. Ifølge Lars Hintze Andersen er netop dokumenthåndtering et område, hvor kommunerne kan skabe en næsten omgående gevinstrealisering:

“I løbet af de seneste år er potentialet for effektiv dokumenthåndtering vokset betydeligt. Hvis kommunerne vælger skabelonløsninger, der både er udviklet med brugerne for øje og som følge deraf samtidig integrerer ordentligt til kommunens andre IT-løsninger, så er der nogle store, lavthængende frugter, der bare venter på at blive plukket”, påpeger han.
dania software har stor succes med skabelonløsningen dynamictemplate, der netop effektiviserer og digitaliserer dokumenthåndteringen i kommuner, regioner og ministerier. dynamictemplate gør det muligt at spare mere end 3 millioner kroner i personaleomkostninger og porto pr. 100.000 breve alene pga. adgangen til digital post.

Dertil kommer besparelser på omkring 1,5 millioner kroner som direkte følge af automatisering af brevskrivningen og integration til ESDH- og fagsystemer og databaser.


TAGS
Dania
IT arbejde
it-løsninger
kommune

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S