Home » Foto » Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget
Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget

Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget

Share

Hvis du synes, det er indviklet at forskønne og redigere fotos, så skal du tage et kig på dette fine og gratis billedredigeringsprogram, som oven i købet kan bruges gratis

Hvis du har stakkevis af fotos liggende på din computer, og mange af dem trænger til lidt redigering, før de lagres på for eksempel en NAD eller printes på fotopapir, behøver du ikke sætte dig ind i, hvordan komplekse fotoprogrammer – for eksempel Photoshop – fungerer.

Der findes en række forskellige online-fotoprogrammer, som er nemme at anvende og ikke kræver, at du først sætter dig ind i en lang række menuer. Et af de gode er Polarr, som kan bruges gratis.

Se også:  Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format

Her kan du i et browservindue nemt hente fotos ind fra dine diske eller skylagre, redigere og forskønne billederne og bagefter gemme dem. Her viser vi i fire trin, hvordan du gør.

 

1 Hent og åbn Polarr Gå ind på https://photoeditor.polarr.co for at åbne et online-redigeringsværktøj. Browser-vinduet er opdelt i tre sektioner: redskaber, arbejdsvindue og yderligere indstillinger (de tre prikker nede i venstre side). Hent de relevante fotos ind ved at klikke på ”Open photos” eller ”Open sample photo”. Sidstnævnte er en slags øve-foto.

1 Hent og åbn Polarr
Gå ind på https://photoeditor.polarr.co for at åbne et online-redigeringsværktøj. Browser-vinduet er opdelt i tre sektioner: redskaber, arbejdsvindue og yderligere indstillinger (de tre prikker nede i venstre side). Hent de relevante fotos ind ved at klikke på ”Open photos” eller ”Open sample photo”. Sidstnævnte er en slags øve-foto.

 

2 Træk fotos ind Når du klikker på ”Open photos”, åbner Stifinder. Herfra finder du drevet, hvorpå dine fotos ligger. Brugermappen ”Billeder” er den mappe, som de fleste vælger til deres fotos. Er det ikke tilfældet, lokaliserer du blot den relevante destination ved at søge med Stifinder. Du kan også tilgå lagerapps som OneDrive og Dropbox.

2 Træk fotos ind
Når du klikker på ”Open photos”, åbner Stifinder. Herfra finder du drevet, hvorpå dine fotos ligger. Brugermappen ”Billeder” er den mappe, som de fleste vælger til deres fotos. Er det ikke tilfældet, lokaliserer du blot den relevante destination ved at søge med Stifinder. Du kan også tilgå lagerapps som OneDrive og Dropbox.

 

3 Rediger foto Når et foto er hentet ind, bliver menupunkterne i begge sider aktive. I venstre side kan du blandt andet vælge filtre, beskæring, retouchering osv. Du kan også indsætte tekst (klik på bogstavet ”A”.) I højre side kan du justere, gemme, se justeringshistorik eller vende tilbage til originalen ved at klikke på ikonet nederst til højre.

3 Rediger foto
Når et foto er hentet ind, bliver menupunkterne i begge sider aktive. I venstre side kan du blandt andet vælge filtre, beskæring, retouchering osv. Du kan også indsætte tekst (klik på bogstavet ”A”.) I højre side kan du justere, gemme, se justeringshistorik eller vende tilbage til originalen ved at klikke på ikonet nederst til højre.

 

4 Gem foto Når du er tilfreds, klikker du på ikonet oppe i højre hjørne. Du kan gemme forskellige formater, for eksempel .jpeg, og i forskellige opløsninger. Desværre kan du ikke gemme i stakke (batches) uden at betale for pro-versionen af Polarrr. Prisen er 30 dollar (192 kroner) om året. Klik på ”Save copy” for at gemme ændringerne i mappen.

4 Gem foto
Når du er tilfreds, klikker du på ikonet oppe i højre hjørne. Du kan gemme forskellige formater, for eksempel .jpeg, og i forskellige opløsninger. Desværre kan du ikke gemme i stakke (batches) uden at betale for pro-versionen af Polarrr. Prisen er 30 dollar (192 kroner) om året. Klik på ”Save copy” for at gemme ændringerne i mappen.


TAGS
Billeder
Billedredigering
foto

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S