Home » Styresystem » Guide: Red Windows 10
Guide: Red Windows 10

Guide: Red Windows 10

Share

Få en løsning på de mest frustrerende mangler og problemer i den seneste version af Microsofts nyeste styresystem

Windows 10 blander de bedste funktioner i Windows 7 og 8.1, men der er alligevel problemer, man gerne vil slippe for.

I denne artikel tager vi fat på de mest generende fejl, du løber ind i med det nye styresystem og viser, hvordan du får det til igen at fungere, som du ønsker.

Vi viser, hvordan du genskaber funktioner, som ikke længere findes i Windows (for eksempel Windows Media Centre), sørger for, at indstillinger-ne står, så du får beskyttet dit privatliv og din sikkerhed, og vi ordner andre udfordringer med så lidt bøvl som muligt.

Når du er kommet igennem vores forbedringer, har du en computer, som fungerer for dig, og som ikke længere giver anledning til frustrationer.

Se dvd’er igen

Windows Media Player mistede i Windows 10 evnen til at afspille dvd-video. Du kan købe en Microsoft Windows DVD Player for 119 kroner i Windows Store, men hvorfor egentlig gøre det, når VLC Media Player er helt gratis? Hent mediafspilleren på www.videolan.org/vlc. Før du åbner en film, kan du gå ind i menuen “Video” og vælger Deinterlace > Automatic, hvilket vil forbedre billedkvaliteten.

Se også:  Guide: Sådan får du nye skrifter på Windows-pc'en helt gratis

red-windows10-15

Erstatning for Windows Media Centre

Windows Media Centre findes ikke i Windows 10. Blandt de gode, gratis alternativer er Kodi (www.kodi.tv). Hvis du har en tv-tuner forbundet til din pc, så du kan se og optage tv, har du også brug for NextPVR (www.nextpvr.com) samt codec-pakken CCCP. Se på http://kodi.wiki/view/NextPVR, hvordan NextPVR parres med Kodi.

red-windows10-13

Genopret pc’en

Hvad nu hvis Windows 10 ikke vil starte? Så har du brug for et systemgenoprettelsesdrev, der giver adgang til Windows 10’s reparationsfunktioner. Du kan oprette en komplet geninstallationsdisk (se til højre), eller du kan benytte et 1 GB USB-drev.

Du indsætter drevet i din pc, skriver “genoprettelse” i søgefeltet og klikker under “Indstillinger” på “Opret et genoprettelsesdrev”. Slå “Sikkerhedskopiér filer til et gen-oprettelsesdrev” fra, tryk “Næste”, og følg anvisningerne. Ved genoprettelse genstartes pc’en med drevet tilsluttet for at få adgang til reparationsværktøjerne.

red-windows10-14

Geninstallation fra bunden

Du kan med fordel gøre det muligt at geninstallere Windows helt fra bunden. Til det formål skal du bruge en tom dvd eller 8 GB på et USB-flashdrev. Hent Windows 10 Media Creation Tool.

Se også:  Guide: Få styr på pc’ens strømforbrug

Vælg den rigtige version, 32-bit eller 64-bit. Tryk på tasterne Win + Pause/Break, og kig under System, hvis du er i tvivl. Start værktøjet. Vælg “Opret installationsmedier til en anden computer”, og følg anvisningerne. Indsæt dit USB-flashdrev, eller opret en ISO-fil, som du siden kan brænde ned på en dvd.

Spar båndbredde

Windows 10 bruger en såkaldt peer to peer-teknologi til at levere opdateringer. Din internetfor-bindelse bruges til at dele de opdateringer, du har hentet, med andre. Hvis du har en sløv forbindelse, eller du ikke ønsker denne trafik, kan du ændre det ved at klikke på “Start” og vælge “Indstillinger”.

Klik på “Opdatering og sikkerhed”, og vælg “Avancerede indstillinger” og herefter “Vælg, hvordan opdate-ringer leveres”. Slå indstillingen fra, eller vælg “Pc’er på mit lokal-netværk”. På den måde sparer du båndbredde ved kun at dele med pc’er derhjemme.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S