Home » AOD Pro » Ny udgave af Red Hat Enterprise Linux skal løfte edge-vision
Ny udgave af Red Hat Enterprise Linux skal løfte edge-vision

Ny udgave af Red Hat Enterprise Linux skal løfte edge-vision

Share

Operativsystemet Red Hat Entreprise Linux er nu kommet i version 8.4. Nyheden vil i endnu højere grad understøtter edge-systemer, som Red Hat ser en stor fremtid for

Edge er et brandvarmt begreb. Så brandvarmt, at den førende Linux-leverandør til enterprise-segmentet, Red Hat, har et særligt Edge-initiativ kørende, Red Hat Edge Initiative. Ifølge Red Hat kan virksomheders Edge-ambitioner bedst forløses med den netop lancerede Red Hat Entreprise Linux 8.4.

Edge er fremtidens løsning, men Red Hat, når myriader af data skal flyttes fra internet of things-enheder, og det kan også være en generel løsning på de datatrafikpropper, som opstår, når virksomheder og andre organisationer i stort tal siger farvel til serverrummene og i stedet lægger filer og andre informationer op i skyen.

Linux Foundations rapport “2021 State of the Edge” forudsiger, at internet of things (IoT) eller edge-relaterede enheder inden 2025 vil producere cirka 90 zettabyte data, dvs. 90 milliarder terabyte. Det er ganske meget. Så en kortere afstand mellem klienter og datalagre, hvilket edge-konceptet kan realisere, vil bestemt være ønskeligt.

Containere der kan skalere

Men hvorfor er så lige den nye udgave af operativsystemet Red Hat Enterprise Linux særlig velegnet til at håndtere edge- og andre enterprise-løsninger?

Se også:  Del1: Kod et livligt og legendarisk skydespil

Edge-implementeringer er ofte stærkt afhængige af Linux-containere for at kunne gøre det lettere at opbygge, implementere og vedligeholde arbejdsbelastninger på tværs af forskellige lokationer. Red Hat Enterprise Linux 8.4 hjælper med at opretholde standardisering og kontrol på tværs af disse billeder, forklarer Red Hat.

Selskabet har lavet opdateringer til Podman, Red Hat Enterprise Linux’ åbne standardbaserede containermotor. Podman muliggør styring af containere på tværs af den åbne hybridsky fra et enkelt centralt punkt, hvad enten det kører i datacentret eller på et fjerntliggende sted og giver mulighed for automatiske containeropdateringer. Det gør det, ifølge Red Hat, nemmere at holde containeriserede arbejdsbelastninger i Edge-systemer korrekt og sikkert kørende.

Red Hat Enterprise Linux 8.4 tilføjer også ny funktionalitet til Image Builder, et værktøj, der opretter tilpassede, implementerbare operativsystembilleder. Til edge understøtter Image Builder nu oprettelsen af installationsmedier, der er skræddersyede til hardware, hvilket hjælper it-afdelinger med at opretholde et fælles fundament, selv på tværs af ikke-tiloblede edge-miljøer.

Red Hat Universal Base Image (UBI), Red Hat Enterprise Linux-brugerområde, der kan køres inde i containere, har også modtaget forbedringer i den seneste udgivelse. Til edge-computering er UBI nu tilgængelig i et let (mikro)billede, hvilket gør det ideelt til at opbygge omfordelbare, cloud-native applikationer, der er standardiserede på et Linux-fundament uden at skulle behtale for en hel kernel-installation.

Se også:  Nyt starter-kit til virksomheder med IoT-ambitioner
Ikke kun edge

Red Hat Enterprise Linux 8.4 er dog mere end edge, fastslår Red Hat.

Den nyeste version forbedrer muligheden for at opbygge, implementere og vedligeholde en hybrid cloud-strategi fra datacentret til skyen.

Red Hat peger også på større fleksibilitet i forbindelse med skybaserede applikationer med et mere holistisk billede af implementering og rapportering gennem Red Hat Insights-abonnementer samt udvidet support til Red Hat Cloud Access.

Red Hat lover ligeledes en mere forenklet og automatiseret systemkonfiguration og styring gennem Tracer-værktøjet og Red Hat Enterprise Linux Web Console-opdateringer. Der bliver givet “intelligent vejledning” til systempatching og opdateringer for bedre at kunne identificere nedetid på grund af genstart.

Endelig skulle der i 8.4-versionen være udvidede sikkerhedsfunktioner, som imødekommer it-organisationernes behov, når de arbejder med hybrid cloud.


TAGS
EDGE
linux
Red Hat

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S