Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Razer Phone: Monster smartphone for gamere og ligesindede

Der er lagt op til det helt store med Razer Phone, her er der dømt hardware i topklasse med ram i overflod og en 120 Hz-skærm. Den har også et kæmpe batteri, og svimlende dyr er den ikke.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

High end-smartphones fra topproducenterne cirku-lerer prismæssigt nær ved 8000 til 9000 kroner ved lancering for en smartphone. Det er strengt taget seriøst dyrt for en enhed, som mange skifter ud snart sagt hvert år.

Razer Phone er et stærkt bæst af en smartphone, og mængden af superlativer, der knytter sig til den, er mildest talt imponerende. Det kan derfor virke overraskende, at den kan købes til en pris af samlet små 6000 kroner for smartphone og tilknyttet abonnement.

Er der en hage ved det, måske, i hvert fald hvis man ikke vil have 3.dk som mobilselskab, for de har eksklusivaftale om at forhandle Razer Phone i Danmark.

I det hele taget vil denne mobil nok dele vandene, for nogle vil de ulemper, der trods alt er, overtrumfe fordelene, for andre vil det være en sej underholdningsmaskine med power og udholdningsevner.

Smæk på oplevelsen

Razer Phone er en stor smartphone, den holder fast i den traditionelle 16:9-skærm ratio og vejer stolte 197 gram. Kabinettet består af helstøbt sort aluminium i en skal, der er 8 mm tykt.

Udseendet er nydelig med en matteret overflade og Razers logo på bagsiden, formgivningen er lidt stringent, her er der rene linjer med et lidt kantet udtryk.

Razer Phones stramme udtryk lægger op til, at man skulle tro, at enheden er vandtæt, men det er ikke tilfældet, selvom der eksempelvis mangler et 3,5 mm minijackstik.

Razer har valgt hardware til denne smartphone fra øverste hylde, og det er suppleret med rigelige ressourcer. Kraftværket drives af en Qualcomm octa core-processor, der kan nå 2,45 GHz, grafikdelen Adreno 540 fuldbyrder billedet. Der er ikke skygge af tøven eller mangel på power her.

Det ledsages nok så vigtigt af hele 8 GB lpddr4-ram, hvilket lyder voldsomt, men ud fra egne erfaringer er 4 GB blevet en flaskehals, hvis man er typen, der anvender et hav af apps.

Der er 64 GB til rådighed til lagring, dette kan udvides med et microSD-kort på op til 2 TB. Men vi stopper ikke her, for batteriet er på voldsomme 4000 mAh.

Det er sammen med processorens 10 nm produktionteknologi og andre smarte tiltag med til at drive batterilevetiden op over et døgn, hvis der er tale om et blandet forbrug. Ved gaming rasler tiderne ned som vanligt, men stadig på et usædvanligt højt niveau.

To ting dominerer oplevelsen af Razer Phone, det ene er den virkelig flotte WQHD-skærm, der står for levende farver og en detaljeret billedoplevelse. Det helt store hit ved skærmen er dog, at der er tale om en 120 Hz-skærm proppet ned i en smartphone. Som standard står den til 90 Hz, men det kan ændres i indstillingerne.

De mange Hz giver en langt mere responsiv spiloplevelse, men det forplanter sig også til generelle brugssituationer, hvor skærmen reagerer prompte hver gang.

Den anden ting, der skiller sig ud, er lyden. Razer Phone er Dolby Atmos-certificeret, og benytter du adapteren fra USB-C til 3,5 mm, kan du nyde THX-lyd over headsettet.

De indbyggede højttalere har dual forstærkere og leverer god medrivende lyd med et nærmest bastant lydtryk.
Razer Phone har også fingeraftryksscanner. Den er placeret i tændknappen i højre side.

Skår i glæden?

Jamen det lyder da glimrende, tre af dem eller hvad? Det afhænger lidt af ens prioriteter, og hvad man kan leve med. Skærmen er super lækker, og betjeningen er virkelig fløjsblød, men lysstyrken er ikke så høj, som kunne være ønsket. Det giver problemer, hvor udendørs brug påvirkes negativt.

Kameraløsningen producerer ikke meget mere end gennemsnitlige billeder, hvor billederne hurtigt bliver grynede ved lav lysstyrke. Features er begrænsede.