Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Razer Lycosa

Lycosa har egenskaber som er helt unikke og giver fordele for såvel gameren som den hårdtarbejdende skribent.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den første af tre gamingtastaturer, der kommer som perler på en snor her i testen. Lycosa har nogle egenskaber, som er unikke for netop dette tastatur. Det er eneste tastatur her i testen, hvor håndledsstøtten kan afmonteres ved ønske derom.

For det andet er tasterne helt specielle. De har en form for fløjlsblød gummilignende overflade. Det lyder måske ikke så behageligt, men det føles behageligt, og der opnås en god gedigen kontakt ved berøring af de enkelte taster.

Tasterne har mellemlang vandring, konstant, men blød returfornemmelse og er forholdsvist lydsvage. Input registreres, og det er muligt at skrive ret hurtigt og sikkert på dette tastatur.

Tastaturet er baggrundsbelyst med blåt lys, der kan skiftes til tilstand, hvor kun wasd-tasterne lyser. Med baggrundsbelysning står alt flot, lige på nær enkelte småtegn som ”anførselstegn” og ”lighedstegn”, der kan være svære at aflæse.

Det er et featurerigt tastatur med ti forskellige spilprofiler, hvor det er enkelt at skifte mellem profiler via en enkelt tast.

Der er mikrofon samt hovedtelefonstik i selve tastaturet, og så har Lycosa et display, der har integreret flere touchknapper. Tastaturet er ret let, ikke vridningsstabilt og er en del eftergivende ved pres på overfladen. I brug lægger man dog ikke mærke til det.

Tasterne kan programmeres via den medfølgende software, der er lige så effektiv som hos Roccats tastaturer, men brugerinterfacet præsenterer sig i første stund mere lukket. Som de andre gamingtastaturer her i testen har Lycosa en anti-ghosting-funktion, der skal forhindre lag ved input i spil.