Home » Bærbar computer » Razer Book 13 [TEST]: Kompakt kontormaskine med gaming-gener
Razer Book 13 [TEST]: Kompakt kontormaskine med gaming-gener

Razer Book 13 [TEST]: Kompakt kontormaskine med gaming-gener

Share

Razer er kendt fra gaming-verdenen, men præsenterer her en vaskeægte kontormaskine

Razer er uløseligt forbundet med gaming. Udover et væld af mus, tastaturer og tilbehør har de i en årrække skabt designlækre gamingbærbare. Med Razer Book er tiden dog kommet til den første regulære arbejdsbærbar.  

På bagsiden ses det velkendte Razer-logo, men der er ikke skyggen af rgb-lys eller andet lir. Maskinen er nærmest industriel i sit kantede aluminiumsdesign. Byggekvaliteten er tårnhøj. Der er tale om en robust maskine, hvor man endda har brugt Gorilla Glass 6 i skærmen. Kanterne er dog så skarptslebne, at man nærmest kan skære sig på dem.

Touchpad’en er ligeledes af høj kvalitet, med fin respons og  et behageligt dybt klik.

Kvalitetsfornemmelsen går desværre et pænt hak ned, når vi kommer til tastaturet. Trods maskinens høje pris føles det slapt og billigt. Og så er virker det ærligt talt en smule plat, at bagbelysningen skifter farve. Lidt gaming-lir slipper man således ikke helt for. Det er heldigvis noget, man nemt kan slukke.

Se også:  Her giver pegefeltet adgang til lyd, billede og chat under Zoom-møder

Touchbetjening er også en mulighed på den udmærkede skærm. Den har ”kun” Full HD, men gode farver og høj lysstyrke. Lyden er også ok. Detaljeret og med flot bredde, dog uden den store fylde. Udvalget af tilslutninger kan man heller ikke klage over.

Solid arbejdsmaskine

Processoren er den samme som hos Asus og leverer tilsvarende høj ydelse. Ssd og ram ligger ligeledes i den bedste ende af skalaen. Det giver samlet set en rigtig stærk maskine, som vil yde mere end rigeligt for de fleste.

Vi oplevede ingen slinger i valsen med de opgaver, vi kom omkring på en arbejdsdag. Til spil kommer man også langt med denne maskine.

Se også:  Nye kundebehov gør den bærbare pc mere specialiseret

Batteriet gør det ligeledes ganske godt. Det holder sig kørende tæt på to timer ved maksimal belastning og næsten 16 timer ved lavt blus.

Kvaliteten er der således ikke noget at sætte på. Selvom Razer Book ikke ligefrem er den letteste bærbar, udgør den således et interessant alternativ til maskinerne fra Lenovo og Asus. 

Testredaktøren mener:

”Ofte går man til og fra computeren mange gange i løbet af en dag. Hvor nemt det er at logge på, er derfor ikke uden betydning. Ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæser giver hurtigere adgang end en kode og kan være rart at have. Det er således en god idé at være opmærksom på, hvilke login-muligheder computeren tilbyder. ” 

– Rasmus Elm Rasmussen


TAGS
bærbar pc
Razer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S