Home » Byg selv » Nu kan du få et Raspberry Pi-kamera til udskiftelige objektiver
Nu kan du få et Raspberry Pi-kamera til udskiftelige objektiver

Nu kan du få et Raspberry Pi-kamera til udskiftelige objektiver

Share

Den sjove byg selv-computer Raspberry Pi får nyt tilbehør, et kamera, hvor du endda kan koble forskellige objektiver på. Spøjst ser det ud, men det skulle fungere.

Du kender måske den lille byg selv-computer Raspberry Pi. Nu kan du få et kamera, der virker sammen med den diminutive computer. Det hedder Raspberry Pi High Quality Camera, og der er to ting, som straks falder i øjnene: Kameraet koster 449 kroner, og – hold fast – man kan skifte objektiver på det.

Det er imidlertid ikke sådan, at man for denne pris får et komplet kamerasystem. Man skal have en Raspberry Pi, og man skal købe de objektiver, man vil bruge. Men hvis man holder sig til Raspberry Pi-familien, bliver man heller ikke her blanket af. Var det noget med et vidvinkelobjektv til 239 kroner eller et teleobjektiv til 449 kroner?

Se også:  Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format

Kameraet kan som standard bruges med objektiver med CS-fatning og C-fatning. Man kan imidlertid også få andre fatninger, der giver mulighed for at tage springet til langt større DSLR-objektiver.

Det kan måske umiddelbart virke lidt pudsigt at montere et Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM (set til 15.487 kroner), der vejer halvandet kilo, på det lillebitte Raspberry Pi High Quality Camera, men det kan lade sig gøre.

Ikke noget systemkamera

Det kan virke fristende at kalde Raspberry Pi High Quality Camera et systemkamera, men det er ikke det, der er meningen. Udskiftning af objektiver foregår ikke så hurtigt, som vi er vant til med bajonetfatninger (man skal blandt andet bruge en skruetrækker), men det er til gengæld temmelig oplagt at forestille sig dette kamera i forbindelse med sikkerhedskameraer i situationer, der kræver speciel optik, som ikke skal udskiftes ofte.

Se også:  Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV

Raspberry Pi High Quality Camera supplerer det eksisterende Raspberry Pi Camera Module V2, men der er tale om en helt ny konstruktion. Hvor Module V2 bruger en temmelig antik smartphone-kamerasensor, finder man i High Quality Camera en Sony IMX477-sensor med et sensorområde, der er dobbelt så stort som det, man ser hos Module V2.

For de 449 kroner får man et printkort med en Sony IMX477-sensor, et FPC-kabel til en Raspberry Pi-computer, en objektivfatning af fræset aluminium (luksus!) med integreret stativgevind og en adapter fra C- til CS-fatning.

raspberrypi.org lover man, at Raspberry Pi High Quality Camera forbliver i produktion indtil senest januar 2017. Alle priser er hentet fra raspberrypi.dk.


TAGS
byg selv-computer
byggesæt
Kamera
Raspberry Pi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S