Home » Byg selv » Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter
Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter

Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter

Share

Mens dette skrives, venter jeg på et kit bestående af 37 sensorer, som kan registrere temperatur, barometertryk, nedbør, magnetisk feltstyrke, forhindringer og mange andre fænomener. Jeg har også forkølet mig i et Velleman udvidelseskort, som kan gøre min RPI 3 til et digitalt storage-oscilloskop med 10-kanal logikanalysator. Det koster rørende 445 kroner – under en tiendedel af mit ellers ganske billige Tektronix-skop, men jeg kommer også til at bruge nogen tid på at bygge en tilslutningsboks.

Et andet fascinerende RPI 3-produkt er en rørbestykket hovedtelefonforstærker, som er crowdfunded og skal koste 150 dollar (omkring 1000 kroner).

Smart mediacenter

Min RPI 3 blev købt som et bundle med en Kodi/XBMC Media Player. Denne løsning gør det muligt at streame musik, videoer og billeder fra nettet og lokale kilder samt modtage vejrmeldinger fra OpenWeatherMap.
Alt dette er der sådan set ikke noget nyt i. Jeg har i forvejen flere Chromecast-enheder, Apple TV og andet grej, der kan noget tilsvarende. Det smarte ved Kodi er det store antal såkaldte Add-Ons – kanaler eller tjenester, heriblandt hele DR-programpakken. Mange af de 1638 Video Add-Ons er betalingstjenester, som også kan være geografisk afgrænset, men der er stadig masser af public service og gratis indhold at vælge imellem.

Se også:  Ny Raspberry Pi er et sandt mediemonster

Billedkvaliteten er på niveau med, hvad der kan opnås fra andre HD-streamingtjenester. UHD/4K-streaming fra Netflix er endnu ikke en option.

Kodi video

Det kræver hverken et smart-tv eller en app at se DR og mange andre public service- eller gratis-kanaler. Billedkvaliteten er typisk for streaming – hverken mere eller mindre.

Kodi radio

Vild med internet-radio? Der er 196 danske stationer at vælge imellem og tusindvis af andre nationaliteter. Og så taler nogen stadig om DAB (Dead And Buried).

Internetradio kan Kodi modtage via bl.a. en no-name app og TuneIn shareware. Der er ingen ben i betjeningen, og alene det danske udvalg omfatter 196 stationer, så hvad i alverden skal vi med DAB – end at lade dennetransmissionsform leve op til sit kælenavn Dead And Buried?

Kodi-brugerfladen er decideret nørdet med et hav af muligheder. Default-sprogindstillingen på min RPI 3 var hollandsk, men det krævede kun en enkelt Google-søgning at finde opskriften på at få engelsk på skærmen. Dansk kan også vælges, men oversættelsen er ikke komplet, så jeg har holdt mig til engelsk, hvor der stadig er noget hollandsk i diverse under-undermenuer.

Kodi-radioen kan også betjenes fra en smartphone eller tablet. Yatse er den mest anbefalede app. Folk, der er vilde med at oplære universalfjernbetjeninger, kan udbygge RPI 3 med en USB-dongle fra eksempelvis Flickr.

TAGS
Raspberry Pi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S