Home » Byg selv » Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter
Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter

Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter

Share

Når en RPI 3 pakkes ud og tilsluttes strøm og skærm, sker der intet – absolut intet, bortset fra at en rød LED på printkortet lyser. Computeren booter (sandsynligvis), men skærmen er helt død. Der skal et operativsystem til, og hvis det ikke følger med microSD-kortet i en pakke, skal det downloades – gratis, heldigvis.

På raspberrypi.org under ”Downloads” kan man hente det officielle Raspbian operativsystem til en computer og bruge den til udpakning samt overførsel til et microSD-kort. Beskrivelsen af processen lyder besværlig, og det er den muligvis også. ”Muligvis”, fordi fonden har udviklet NOOBS (New Out Of Box Software), som det stærkt anbefales at bruge, og dette værktøj letter installationen betydeligt. En zipfil på omkring 1 GB gør det muligt at vælge bl.a. Raspbian, Ubuntu (Linux), Windows 10 IoT Core, Risc OS og OpenELEC til et Kodi-baseret mediacenter – mere om dette følger.

Tube amp

Farfar, der er et rør i din Raspberry! Er du ikke tilfreds med den analoge linjeudgang på din RPI 3, kan du eftermontere et rørbestykket udgangstrin.

Super vejledninger og instruktionsvideoer

Når det gælder dokumentation, må Raspberry være den mest miljøvenlige organisation i verden. Jeg modtog ikke så meget som ét stykke papir sammen med selve computeren – ikke en gang en Quick Start Guide. Touchskærmen blev ledsaget af en Safety Guide, som blot er den sædvanlige gang ansvarsfraskrivelser og advarsler.

Se også:  Guide: Stream live til YouTube fra din Raspberry Pi

Under ”Help” på organisationens website er der dog masser af hjælp at finde til at komme i gang med RPI 3. Forklaringerne på engelsk er helt nede på jorden, og illustrationerne kan næppe være mere tumpesikre.

Til folk, der foretrækker levende billeder, er der masser af instruktionsvideoer – både officielle og fra tredjeparter, så det bør ikke være noget problem at få RPI 3 op at køre.

Programmering og eksperimenter

Raspberry Pi blev i sin tid udviklet til at gøre en ny generation fortrolig med teknik og databehandling. Da hele RPI-universet er baseret på open source-software, er det – helt bogstaveligt – kun brugernes fantasi og evner, som sætter grænsen for det opnåelige. I den store feature ”Multimaskine i lommeformat”, som kan læses i AOD 14/2014 eller på www.aod.dk, er spil og nogle af de andre muligheder skitseret.

Se også:  Her er de 8 mest spændende funktioner i Raspberry Pi 4

Det er også oplagt at bruge en RPI 3 til elektroniske eksperimenter. Det kan man selvfølgelig gøre med enhver computer, men Raspberrys 40-pin connector gør den oplagt til formålet, fordi man billigt og nogenlunde nemt kan starte i det små og derefter vurdere potentialet i en idé.

TAGS
Raspberry Pi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S