Home » Byg selv » Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter
Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter

Raspberry Pi gør det nemt at komme i gang med små projekter

Share

Den populære og ultrabillige Raspberry (hindbær på engelsk) Pi computer er fyldt fire år og lanceret i en tredje generation med interessante forbedringer. Og salget har netop passeret 10 millioner enheder

I begyndelsen af september sidste år kom nogle ærværdige medlemmer af det engelske parlament til at overvære en højteknologisk event. Folkene bag den legendariske Raspberry Pi kunne fejre, at de havde solgt 10 millioner af den lille computer, og de kunne faktisk ikke have valgt et bedre sted.

Raspberry Pi blev nemlig skabt, fordi englænderne gerne ville have flere børn og unge til at interessere sig for computervidenskab. Resultatet blev en velgørende fond, der blandt meget andet stiller gratis ressourcer til rådighed for børn og unge samt tilbyder uddannelse af lærere, så de kan følge med deres elever og inspirere dem.

Se også:  Guide: Stream live til YouTube fra din Raspberry Pi

Raspberry Pi Foundations såkaldte Educational Software Partners omfatter Microsoft, Oracle, University of Cambridge og Wolfram, og listen over andre sponsorer er alenlang. Praktiske ting som produktion og distribution står komponentgiganterne RS Electronics og Farnell for.

Nærmest ren velgørenhed

Selve Raspberry Pi (RPI) computeren har et fodaftryk som et kreditkort, og med en officiel pris her i Danmark på 379 kroner sender den heller ikke noget dankort til tælling. Maskinrummet er pænt fyldt op med en 64-bit cpu med en clockfrekvens på 1,2 GHz og fire kerner baseret på ARM’s Cortex-A53 arkitektur, 1 GB ram-hukommelse og en VideoCore IV gpu på 400 MHz med to kerner.

Se også:  Guide: Brug en OLED-skærm til din Raspberry Pi

En smartphone i den lavere ende kan have et lignende signalement, men RPI 3 er meget bedre udrustet, når det gælder tilslutninger.

Sensorer

Leg og lær med RPI 3. Dette udvalg af sensorer kommer komplet med udførlige anvisninger og gør det nemt at komme i gang med at bruge RPI 3 til måling og styring.

Der er hele fire USB 2.0-porte, en 100 Mbps LAN-terminal, en HDMI-terminal med video og audio samt en analog audio- plus komposit-video-udgang. Noget lager har RPI 3 ikke. Det skal ejeren selv skaffe via en microSD-kortlæser og/eller USB.

I forhold til forgængeren RPI 2 til samme pris har 3’eren fået Bluetooth 4 og 802.11n Wi-Fi indbygget, hvad der sparer både plads og penge til en USB-dongle. Wi-Fi-antennen er i øvrigt en anonymt udseende komponent med målene 6 x 2 mm, men den fungerer glimrende.

Endelig skal det fremhæves, at RPI 3 har tilslutninger til fladkabel for både touchskærm og videokamera plus en 40-pin connector til det store og støt voksende udvalg af udvidelseskort til den lille computer.

1 2 3 4Næste

TAGS
Raspberry Pi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S