Home » AOD Pro » Ransomware bliver stadig mere lukrativt
Ransomware bliver stadig mere lukrativt

Ransomware bliver stadig mere lukrativt

Share

Ikke nok med, at der kommer stadig mere ransomware i omløb, de cyberkriminelle bliver også mere og mere grådige og forlanger stadig større beløb for at frigive data

En ny rapport fra Palo Alto Networks løfter skøret for, at sidste år var en særlig lukrativ periode for de cyberkriminelle, som arbejder med ransomware. Set viser sig, at den gennemsnitlige betaling, som hackergrupperne modtog, var næsten tre gange så stor som året før.

Palo Alto Networks oplyser i en pressemeddelelse, at det har givet hackerne blod på tanden, og at de nu kører endnu større kampagner og forlanger flere penge for at frigive data igen.

Se også:  Ransomware-løsesummer slog alle rekorder i 2021

I 2019 var det største beløb, der blev betalt i løsesum, på 5 millioner US-dollar, men sidste år var det beløb hoppet op på hele 10 millioner dollar, og gennemsnitsbeløbet i samme periode er steget med 171 procent fra 115.123 dollar til 312.494 dollar.

Rekorden er 30 millioner dollar

I skrivende stund er det højeste beløb en hackergruppe, nogensinde har forlangt for at frigive data, på hele 30 millioner dollar.

Udover at kryptere data, så har mange it-kriminelle taget et andet værktøj oftere i brug – nu truer de med at offentliggøre data, hvis de ikke får deres betaling, og det kan i nogle tilfælde være ødelæggende for virksomheder.

Se også:  Ny dataplatform skal gøre det nemmere at overskue hackerangreb

Palo Alto Networks har lavet rapporten med hjælp fra cybersikkerhedseksperter fra Crypsis, og den er baseret på data fra 252 ransomwareangreb.


TAGS
hacker
ransomware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S