Home » RAM » Ram-klodser falder i pris – sådan gør du de bedste køb
Ram-klodser falder i pris – sådan gør du de bedste køb

Ram-klodser falder i pris – sådan gør du de bedste køb

Share

Hukommelse til computeren fås til forrygende priser for tiden. Vi kigger nærmere på mulighederne og fortæller, hvad du bør holde øje med, når du køber

Ram er en kernekomponent i enhver computer. Ddr4 er nu solidt indarbejdet på hukommelsesmarkedet, ddr5 tegner sig i hori-sonten, og nu begynder producenterne at se sig om i andre retninger – omfattende ram-sæt på 64 GB og 128 GB, der kører over otte kanaler, og højere hastigheder, end nogensinde før. Frekvenserne stiger støt, og selskaber som HyperX og Corsair leverer kommercielt tilgængelige blokke på et godt stykke over 4.000 MHz.

Men billigt er det bestemt ikke. Prisen på ram pr. GB eksploderede mellem 2016 og 2018, selv om de nyeste tendenser tyder på, at ddr4-sæt langsomt er faldet i pris fra sidste halvdel af 2018. Ram på 3.000 MHz og derover er stadig kostbar på trods af, at der synes at være en nærmest endeløs liste over mærker at vælge imellem. Det er en anelse skræmmende.

Langt de fleste moderne hukommelsessæt bliver leveret med integrerede kølelegemer, og mange af dem har multifarvede LED’er, for at det ikke skal være løgn. Nogle af de mere ambitiøse har endda deres egne kølere, der sidder lidt akavet oven på dimm-soklerne. Hvis man bevarer et åbent sind og en endnu mere åben tegnebog, kan man på ingen tid komme til at bruge en temmelig fjollet mængde penge.

Se også:  Ram [STORTEST]: Få fart over feltet med den bedste ram til gaming

Det kan være en anstrengende proces at vælge ram nu om dage, men frygt ikke – som sædvanlig kan du regne med Alt om DATA. På de følgende sider gennemgår vi teknologien og nuancerne bag random access memory, og vi ser på, hvilke sæt der er bedst til hvilke maskiner. Man skal se sig for, når man køber ram; man får ikke altid det, man betaler for.

Hvor meget ram har du brug for?

Når man ser på hukommelsessæt, skal man overveje tre vigtige elementer: kapacitet, hastighed og latens. Lad os først se på kapaciteten, for det synes at være den virkelig udslagsgivende faktor i forbindelse med valg af ram. Brancheregulering fra standardiserings-organet JEDEC (det vender vi tilbage til) betyder, at hukommelse kun findes i bestemte multipla: 2 GB, 4 GB, 8 GB og så videre – en stadig række af fordoblinger.

På forbrugermarkedet er standard-maksimumkapaciteten for ddr4-chips på 1 GB, og det skyldes begrænsninger i transistorstørrelse, selvom 2 GB pr. chip i teorien er muligt. Den største almindeligt tilgængelige kapacitet pr. dimm-slot er altså 32 GB. Der findes blokke på 64 GB, men de er ikke til generel brug; man finder dem især i serverfarme. Med et bundkort, der understøtter fuld hukommelseskapacitet, ligger det aktuelle maksimum til desktopsystemer på 128 GB.

Se også:  7 ting du bør vide om ram i en bærbar

Naturligvis er 128 GB langt mere, end en gennemsnitlig pc nogensinde får brug for. Man bør vælge ram ud fra systemets krav; det kan være en af de dyreste komponenter i et nyt system, og man kan nemt komme til at bruge for meget på kapacitet, der ikke er brug for. Derfor får du her vores guide til, hvor megen ram dit system behøver.

4 GB

Dette er det absolutte minimum. Hvis du bygger på et meget stramt budget eller blot skal bruge en enkelt pc til kontorarbejde (altså tekstbehandling, ikke enorme regneark), er 4 GB ddr nok. Hukommelsesfrekvens har mindre indflydelse på Intel-processorer end på AMD-enheder, og vi anbefaler derfor langsommere ram såsom ddr4-2133 parret med en billig Intel Core-cpu. Denne hukommelse er ikke videre kostbar – en blok på 4 GB ram bør ikke stå i meget mere end fra 175 kroner i øjeblikket.

1 2 3 4 5 6 7 8 9Næste

TAGS
hukommelse
Ram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S