Home » Underholdning » Ny musiktjeneste i Danmark med lyd i topkvalitet
Ny musiktjeneste i Danmark med lyd i topkvalitet

Ny musiktjeneste i Danmark med lyd i topkvalitet

Share

Musikfans skal kunne nyde deres yndlingsmusik i samme høje kvalitet som kunstneren skabte den. Det er missionen bag den franske musikplatform Qobuz, som nu lanceres i Danmark

I Danmark har vi en stolt musiktradition med en lang række danske musikere og højtalerproducenter, der har opnået stor succes og anerkendelse herhjemme og uden for landets grænser. For de mange danske musikfans og audiofile, som ønsker den optimale lytteoplevelse og har investeret i det helt rigtige udstyr, har streaming været symbol på kompromis i forhold til lydkvalitet. Det vil Qobuz nu ændre på ved at tilbyde musikstreaming uden kompromisser.

“I Qobuz ønsker vi at dele kunstnerens originale lydkvalitet. Vi vil sikre at fans kan lytte til sange, som kunstneren havde tænkt dem – som kunstnerne selv hørte dem, da de spillede dem. Ved at investere i musik af høj kvalitet, investerer vi i at dele kunstnerens originale vision med musikken, som de havde til hensigt at udgive,” fortæller vice CEO Georges Fornay fra Qobuz.

Qobuz er en hybrid mellem streaming tjeneste og download butik, som tilbyder streaming, download og offline lytning for musikelskere og audiofile, som forventer lyd i høj kvalitet.

Vil dele kærligheden til musikken

“Vi vil gerne dele kærligheden til musikken og den kunstneriske kreation. Vi tilbyder lossless musikformater for at dele den originale musikalske vision. Det betyder også, at vi for hver eneste sang, deler metadata bag den – ikke bare navnet på kunstneren som spiller sangen, men også komponisten og skribenten bag den. Vi advokerer også for fair kompensation til kunstneren og indehaverne af rettighederne. Vores kunder deler vores kærlighed og respekt for musikken og kunstnerens arbejde. Det er derfor vores tal for abonnementstal er konstant voksende”, fortæller Georges Fornay.

Se også:  Ny Spotify-app skaber tættere forbindelse til dit yndlingsband
Ingen reklamer, ingen MP3-formater

Qobuz blev startet i 2007, da de to franskmænd Denis Thébaud og Yves Riesel indså, hvor stort et kvalitetsmæssigt tab filkomprimering medførte for lytterens oplevelse. Derfor besluttede de sig for at skabe en musikplatform, der giver lytteren mulighed for at nyde musikken, som den blev indspillet. Som en del af ambitionen om at skabe en uforstyrret musikoplevelse tilbyder Qobuz ikke abonnement på MP3-formater, ligesom abonnenterne heller ikke udsættes for reklamer.

Udover et omfattende katalog af 70 millioner sange i bedste kvalitet tilbyder Qobuz også 500.000 redaktionelle indlæg i form af biografier, albumanmeldelser og interview, som er skabt og udvalgt af et team af eksperter.

Qobuz tilbyder en række forskellige abonnementer, som starter ved 199 kr. pr. måned.

Fakta om Qobuz:

– Qobuz opstart: 2007
– Antal ansatte i Frankrig og i hele verden: +100
– Formand og CEO: Denis Thébaud
– Viceadministrerende direktør: Georges Fornay
– Tjeneste er tilgængelig i 18 lande: Tyskland, Østrig, Belgien, Spanien, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Storbritannien, Schweiz, USA, Australien, Danmark, Finland, New Zealand, Norge og Sverige.

Tekniske fakta:

– Qobuz er tilgængelig på PC, Mac, web reader, og som IOS og Android app.
– Streaming: Hi-FI (CD-kvalitet) og høj opløsning (Hi-Res), 24 bit frekvens op til 192 kHz
– Antal titler: +70 millioner, inklusive det højeste antal i høj opløsning.
– Antal præ-designede playlister: +15.000
– Kompatibel med de største Hi-Fi mærker
– Enestående ved Qobuz: den høje lydkvalitet og unikke redaktionelle vinkel med mere end en halv million albumanmeldelser, biografier og eksklusivt indhold

Se også:  Spotify afslører den mest spillede musik i 2021 - inklusiv din egen private hitliste
Studio Premier/Studio Premier Family

Studio Premier giver adgang til hele streaming af Qobuz kataloget med albums i Hi-Res og CD-kvalitet. Med Studio Premier Family abonnement kan familiemedlemmer i samme husstand dele op til seks konti med ét abonnement.
– Studio Premier – 199,99 kr. pr. måned (månedligt abonnement, uden binding)
– Studio Premier Family – 349,99 kr. pr. måned (månedligt abonnement, uden binding)
– Studio Premier – 1799,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
– Studio Premier Family – 3499,99 kr. pr. år (årligt abonnement)

Studio Sublime / Studio Sublime Family

Studio Sublime giver adgang til streaming og download-køb af hele Qobuz kataloget af album i Hi-Res og CD-kvalitet. Studio Sublime giver en eksklusiv rabat på op til 60% på Hi-Res køb. Med Studio Sublime Family abonnement kan familiemedlemmer i samme husstand dele op til seks konti med ét abonnement.
– Studio Sublime – 2499,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
– Studio Sublime Family – 4999,99 kr. pr. år (årligt abonnement)


TAGS
Hi-Fi
musikstreaming
Qobuz

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S