Home » NAS » QNAP TS-h886 [TEST]: Kæmpestor NAS med 10 båse
QNAP TS-h886 [TEST]: Kæmpestor NAS med 10 båse

QNAP TS-h886 [TEST]: Kæmpestor NAS med 10 båse

Share

En kolossal NAS til alle typer af virksomheder og store multimediesamlinger

Når kun det bedste er godt nok – og stort nok – til en virksomheds eller entusiasts data eller multimediesamling, kan denne lagringsgigant dække manges behov. Den fås med seks eller otte båse til 3,5”- og 2,5”-diske. Vi har testet den største model, hvis fulde modelbetegnelse lyder TS-h886-D1622-16G.

Denne NAS fylder godt i landskabet med skuffer på fronten til seks drev og to dedikerede skuffer til 2,5” ssd. Ydermere er der to interne PCIe-sokler til ekstra hurtige M.2 ssd-drev, der kan fungere som cachehukommelse og accelerere datatrafikken.

Den øvrige hardwarebestykning får os til at tænke på en arbejdsstation eller server. Cpu’en er en hidsig Intel Xeon D-1622 med fire kerner, en clockfrekvens på 2,6 GHz og egen køleventilator – i tillæg til to systemventilatorer. Den indbyggede strømforsyning har også en indbygget ventilator, og der er avanceret temperaturstyring. Under vores test har vi kun hørt systemventilatorerne, mens NAS’en har stået uden sit metal­svøb, og termofølerne er blevet forvirret.

Se også:  Nye switche giver høje hastigheder til virksomheder og hjemmekontorer

Arbejdshukommelsen er som standard på 16 GB med mulighed for opgradering til 128 GB. Der er ikke færre end fire 2,5 GbE LAN-porte plus to PCI-sokler til eksempelvis netværkskort med hastigheder op til 25 Gbps.

Benchmarks

Vi har brugt den indbyggede testfunktion i TS-h886 til at analysere alle seks drev. At ssd-drevet sprinter fra de mekaniske harddiske, når det gælder både læsning og IOPS (Input/Output Operations per Second), kan næppe komme bag på en AOD-læser. Men vi finder det interessant, at Western Digital-diskene er omkring 50 procent hurtigere end vores noget billigere Seagate IronWolf, der også er beregnet til NAS-formål og har præcis samme kapacitet.

Se også:  Nu er QNAP klar med professionelle routere og switche

TS-h886 vil således ikke være det første valg til en hjemmearbejdsplads. Den er skabt til flere samtidige brugere med høje krav til fart, kapacitet og sikkerhed. Vi kan dog også forestille os, at denne NAS vil kunne sætte gang i mundvandet hos musikelskere, der bruger kostbar Roon Server-hardware og medieserver-software til at holde styr på større samlinger og distribuere indholdet til flere brugere i større hjem.

Som andre NAS-producenter har QNAP sit eget Linux-baserede styresystem, der kaldes QTS og nu er oppe i version 4.4.3. TS-h886 kan naturligvis køre med QTS, men firmaet anbefaler at installere det nye, mere avancerede QuTS hero-system (med ZTS-sikkerhedsfunktioner), som er udviklet til NAS’er med mindst 4 GB ram og en række yderligere specifikationer. Da QuTS hero ikke er kompatibelt med det almindelige QTS-system, har vi for sammenligningens skyld valgt QTS til TS-h886.


TAGS
nas
netværksharddisk
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S