Home » NAS » QNAP TS-453D [TEST]: Økonomisk slider med 4 båse
QNAP TS-453D [TEST]: Økonomisk slider med 4 båse

QNAP TS-453D [TEST]: Økonomisk slider med 4 båse

Share

En kolossal NAS til alle typer af virksomheder og store multimediesamlinger

X’et i TS-x53D står for antallet af drevpladser eller båse, som kan være to, fire eller seks, et velkendt modeldesign hos QNAP. Bag den røgfarvede plastfront er der dog sket ting og sager siden første (A) generation fra 2016 og frem til den nye fjerde generation (D).

Først og fremmest er begge LAN-portes kapacitet blevet opgraderet fra 1 til 2,5 gigabit, hvad der gør underværker for NAS’ens læse- og skrivehastigheder – især af store filer.

Den centrale dataprocessor er en Intel Celeron i en ny J4125-version med fire kerner og 2 GHz clockfrekvens. Arbejdshukommelsen er som standard på 4 GB med mulighed for opgradering til det dobbelte.

Hvis man ikke kan nøjes med en transmissionshastighed på 2,5 GHz, kan man parallelkoble de to LAN-porte ved at trække to kabler hen til en kompatibel switch og komme op på 5 GHz. Qnap kalder dette Port Trunking, mens andre firmaer bruger udtrykket Link Aggregation. Og hvis der stadig er plads i hardwarebudgettet, har NAS’en en PCIe-sokkel, som kan bruges til et 5 GbE eller 10 GbE netværkskort, der også kan fås med buffer-sokler til ssd-drev af M.2-typen.

Se også:  Nye rackmonterede NAS’er kan bruges som komplet backup-løsning

De nævnte opgraderinger er ikke gratis, og vi mangler stadig at tale harddiske. Qnap har lånt os fire Western Digital WD Gold 4 GB-harddiske, der er konstrueret specielt til NAS-enheder i enterprise-klassen og koster omkring dobbelt så meget som mere almindelige diske med samme kapacitet. De roterer meget stilfærdigt, men når læse/skrivehovederne arbejder intensivt under en I/O-test, afgiver de en svag ”rumlende” lyd – lidt i stil med en rullekuffert på brosten. Disse diske har vi ladet NAS’en konfigurere automatisk til RAID 5-sikkerhedsniveau, så den totale kapacitet bliver lidt under 12 GB.

De øvrige tilslutninger omfatter 5 USB-A-porte – to type 3.2 og tre type 2.0 – samt en HDMI 2.0-terminal med kapacitet til 4K/60 Hz-videoindhold.

Se også:  Intelligent NAS til hjemmekontoret kan automatisk organisere fotos
Benchmarks

Til denne test har vi brugt en QNAP 10 GbE-switch med otte porte og modelbetegnelsen QSW-M804-4C som gateway til vores stationære pc, der også er udbygget med et 10 GbE-netværkskort.

NAS’ens ydelse har vi testet ved hjælp af appen CrystalDiskMark 7.0.0. Dette program arbejder med MB/sek. (megabyte i sekundet), og med sekventielle læse- og skrivehastigheder på næsten 300 MB/sek. kommer vi meget tæt på kapacitetsloftet i en 2,5 GbE-port. Der går jo 8 bit på én byte!

Vi har desuden prøvet at sætte et 5 GbE-netværkskort QNAP QXG-5G1T-111C i NAS’en, men det har ikke forbedret ydelsen på de vigtigste parametre med mere end 10-15 procent – sandsynligvis på grund af harddiskenes konstruktion.


TAGS
nas
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S