Home » NAS » QNAP TS-253B NAS [TEST]: Kompakt NAS fuld af avancerede funktioner
QNAP TS-253B NAS [TEST]: Kompakt NAS fuld af avancerede funktioner

QNAP TS-253B NAS [TEST]: Kompakt NAS fuld af avancerede funktioner

Share

QNAP står for Quality Network Appliance Provider. Denne højt specialiserede Taiwan-virksomhed fremstiller udelukkende NAS’er med op til 30 båse og matchende tilbehør.

TS-253B er både testens dyreste, mest veludstyrede og mest kompakte NAS, og dens opbygning illustrerer glimrende, at en NAS er en specialiseret pc – og meget mere end en ekstern harddisk.

Features og udbygningsmuligheder

TS-253B adskiller sig fra konkurrenterne i denne test ved at komme i et afrundet plastkabinet, hvor der er kælet for de æstetiske detaljer.

Udvalget af tilslutninger på denne NAS bør række til ethvert behov – og lidt til. Ud over NAS-typiske porte som LAN (2 x) og USB-A 3.0 (5 x) har den to 4K/UHD-kompatible HDMI 1.4a-terminaler, to mikrofonindgange (til karaoke?), en analog audio-linjeudgang, en SD-kortlæser og en USB-C-port. En infrarød fjernbetjening er også med i kassen.

Se også:  Nye rackmonterede NAS’er kan bruges som komplet backup-løsning

TS-253B kan købes med 4 eller 8 GB ram. Vi har testet den billigste model med 4 GB, hvad der stadig er toppen i dette felt, og det er muligt at udbytte de to 2 GB-moduler med 4 GB DDR3L-klodser. Helt usædvanligt i denne klasse er der en sokkel til et PCIe-udvidelseskort, som kan være et trådløst LAN-kort, et USB 3.1 10 Gbps-kort eller et kombineret 10 Gbps-kort med ssd-cache.

Også bagpanelet er godt fyld op med tilslutninger. Bag hullerne under blæseren sidder en lille højttaler, og blinddækslet øverst giver adgang til en PCIe-udvidelsessokkel.

Et mikroskopisk display, som oven i købet skal være af OLED-typen, øverst på fronten er ikke så overflødigt, som det kan lyde. Det kan bl.a. vise NAS’ens URL-adresse, der er nødvendig for at komme ind i de mange indstillinger.

Se også:  Kæmpe-NAS med kraftig cpu og plads til 18 drev på forsiden og bagsiden

Vi må heller ikke glemme den indbyggede højttaler, som ikke alene dytter og båtter, men også formidler statusmeldinger med en syntetisk stemme, der leder tankerne hen på myretuen i slutningen af en James Bond-film, når skurken prøver at sprænge det hele i luften.

QNAP TS-253B NAS
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Støjniveau
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»QNAP TS-253B er enhver NAS-brugers drøm i den høje ende af mellemklassen. Uanset hvad man forlanger, performer denne NAS på alle parametre, og den har suveræne opgraderings- og udbygningsmuligheder. Prisen for disse præstationer er – ud over en matchende pris – en brugervenlighed, som kræver sin bruger.«

Produkt: TS-253B
Producent: QNAP
Pris: 4713 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
nas
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S