Home » NAS » QNAP TS-253B NAS [TEST]: Kompakt NAS fuld af avancerede funktioner
QNAP TS-253B NAS [TEST]: Kompakt NAS fuld af avancerede funktioner

QNAP TS-253B NAS [TEST]: Kompakt NAS fuld af avancerede funktioner

Share

QNAP står for Quality Network Appliance Provider. Denne højt specialiserede Taiwan-virksomhed fremstiller udelukkende NAS’er med op til 30 båse og matchende tilbehør.

TS-253B er både testens dyreste, mest veludstyrede og mest kompakte NAS, og dens opbygning illustrerer glimrende, at en NAS er en specialiseret pc – og meget mere end en ekstern harddisk.

Features og udbygningsmuligheder

TS-253B adskiller sig fra konkurrenterne i denne test ved at komme i et afrundet plastkabinet, hvor der er kælet for de æstetiske detaljer.

Udvalget af tilslutninger på denne NAS bør række til ethvert behov – og lidt til. Ud over NAS-typiske porte som LAN (2 x) og USB-A 3.0 (5 x) har den to 4K/UHD-kompatible HDMI 1.4a-terminaler, to mikrofonindgange (til karaoke?), en analog audio-linjeudgang, en SD-kortlæser og en USB-C-port. En infrarød fjernbetjening er også med i kassen.

Se også:  Test: Den bedste diskløsning til backup og filer: NAS vs USB-harddisk

TS-253B kan købes med 4 eller 8 GB ram. Vi har testet den billigste model med 4 GB, hvad der stadig er toppen i dette felt, og det er muligt at udbytte de to 2 GB-moduler med 4 GB DDR3L-klodser. Helt usædvanligt i denne klasse er der en sokkel til et PCIe-udvidelseskort, som kan være et trådløst LAN-kort, et USB 3.1 10 Gbps-kort eller et kombineret 10 Gbps-kort med ssd-cache.

Også bagpanelet er godt fyld op med tilslutninger. Bag hullerne under blæseren sidder en lille højttaler, og blinddækslet øverst giver adgang til en PCIe-udvidelsessokkel.

Et mikroskopisk display, som oven i købet skal være af OLED-typen, øverst på fronten er ikke så overflødigt, som det kan lyde. Det kan bl.a. vise NAS’ens URL-adresse, der er nødvendig for at komme ind i de mange indstillinger.

Se også:  Synology fordobler NAS-farten med AMD-processor

Vi må heller ikke glemme den indbyggede højttaler, som ikke alene dytter og båtter, men også formidler statusmeldinger med en syntetisk stemme, der leder tankerne hen på myretuen i slutningen af en James Bond-film, når skurken prøver at sprænge det hele i luften.

QNAP TS-253B NAS
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Støjniveau
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»QNAP TS-253B er enhver NAS-brugers drøm i den høje ende af mellemklassen. Uanset hvad man forlanger, performer denne NAS på alle parametre, og den har suveræne opgraderings- og udbygningsmuligheder. Prisen for disse præstationer er – ud over en matchende pris – en brugervenlighed, som kræver sin bruger.«

Produkt: TS-253B
Producent: QNAP
Pris: 4713 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
nas
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S