Home » TV » QLED versus OLED [TEST]: Duel på tv-teknologi
QLED versus OLED [TEST]: Duel på tv-teknologi

QLED versus OLED [TEST]: Duel på tv-teknologi

Share

Hvilken teknologi giver det bedste tv? Her tester vi et QLED-tv fra Samsung op imod et OLED-tv fra Philips – begge topmodeller i størrelsen 55”. Testen giver et fingerpeg om, hvad du opnår med to tv-typer hver især. Samsung er ikke sprunget på OLED-bølgen, men optimerer i stedet LED-teknologien til det yderste, mens Philips helt har omfavnet de tynde OLED-skærme

Samsung QE55Q90

Teknologi: QLED • Størrelse: 55” • Pris: 15.990 kr.

Teknologi: QLED • Størrelse: 55” • Pris: 15.990 kr.

Skærmopbygning

Her får du som på alle nye tv’er 4K-opløsning. Men i forhold til traditionelle LED-tv’er har Samsung her forbedret gengivelsen fra hvert enkelt billedpunkt ved at indsætte et lag af kvantelyspunkter (QLED står for Quantum-dot Light Emitting Diode), som sikrer mere korrekte farver og især bedre kontrast i lyse og mørke områder.

Bedømmelse: 5/6 stjerner

Billedkvalitet

Her får du næsten den samme glød og varme som fra de bedste OLED-tv’er. Samsung-tv’et har et farvemættet og meget skarpt billede, der brillerer, når der streames i 4K/HDR. Et ringe billedsignal opleves værre på QLED end på OLED. Men ved gaming er QLED igen på hjemmebane og giver mere skarphed end Philips’ OLED-tv.

Bedømmelse: 5/6 stjerner

Processor og elektronik

Den kraftfulde Quantum HDR 2000 4K-processor optimerer ikke kun billedkvaliteten i realtid – den justerer også på lyden, så den er optimal. Her er tale om en billedprocessor af høj kvalitet, men den er ikke bedre end hos konkurrenten.

Bedømmelse: 5/6 stjerner

Tilslutninger

Alle tilslutninger skal foretages i en ekstern boks, One Connect Box. Det er i langt de fleste tilfælde ret smart, for så skal du kun have ét kabel trukket op til tv’et (kabler er jo ikke pæne!). Også tilslutning af en tv-boks, en Apple-TV-enhed, en Blu-ray-afspiller mv. kan samles i boksen, som byder på 4 stk. HDMI-porte, satellit-, kabel- og antenneindgang samt optisk digital udgang og netværksport.

Bedømmelse: 6/6 stjerner

Smart-tv-funktioner

Samsungs interaktion med især Android gør det ekstrem let at bruge alle de indbyggede smart-tv-funktioner. På dette punkt er dette tv og Samsung generelt en tand bedre end alle konkurrenterne.

Bedømmelse: 6/6 stjerner

Betjening og ibrugtagning

Samsung når ikke helt Philips her, men tv’et er generelt nemt at tage i brug. Det tager lidt tid at navigere i menuerne, men vi sætter især pris på barren i bunden af skærmen, hvor du let kan få fat i streamingtjenester, tv-signal og andre tilslutninger. Den kompakte fjernbetjening er vi glade for, og den lækre metaloverflade giver et solidt kvalitetsindtryk.

Bedømmelse: 4/6 stjerner

Lydkvalitet

Den forholdsvis tykke ramme skaber ikke blot et flot design, men giver også plads til ret store højttalere. Så lyden har mere saft og kraft end normalt fra LED-tv’er generelt – dog ikke helt på niveau med Philips, der har mere bund og dybde.

Bedømmelse: 4/6 stjerner

Design

Panelet er tykt (4 cm), men ser fantastisk flot ud på en væg – og One Connect sikrer, at du kun har ét tyndt kabel op til tv’et. Elegant.

Bedømmelse: 5/6 stjerner

Pris

Mange kvaliteter – men du betaler ret mange penge for dem.

Bedømmelse: 3/6 stjerner

Testholdet mener

”QLED-teknologien er efterhånden blevet så forfinet, at billedet gengives varmt og med glød. LED-skarpheden er bevaret, og kvalitetsmæssigt er der ikke langt op til et OLED-tv. Samlet set et fremragende tv, der dog taber duellen marginalt på billedkvalitet. Opsætningen med One Connect-boksen er dog fremragende tænkt.”

Samlet: 5/6 stjerner

TAGS
OLED-tv
Philips
QLED-tv
Samsung
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S