Home » Transport » Q8 starter stort netværk af lynladere til elbiler
Q8 starter stort netværk af lynladere til elbiler

Q8 starter stort netværk af lynladere til elbiler

Share

I går åbnede Q8 én af virksomhedens første lynladestationer med mulighed for kortbetaling og uden abonnement. Frem mod 2026 kommer der lynladere på mere end 100 bemandede Q8-servicestationer i et nationalt ladenetværk

Der kommer flere og flere elbiler på de danske veje, og udviklingen fortsætter. For at gøre det lettere at vælge elbilen, opsætter Q8 frem mod 2026 lynladere på alle deres bemandede servicestationer. Fra i dag er de tre lynladere på Storegade med i alt seks ladepunkter officielt åbne.

“Det skal være let at vælge elbilen til, også selvom man bor uden for de allerstørste byer og pendler på arbejde. Derfor har vi valgt at åbne én af vores første ladere netop her i Esbjerg,” siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager for Q8 i Danmark.

På de kommende ladestationer kan man betale både med kort og med appen ’Q8 Opladning’. Uanset hvilken betalingsform man vælger, er der ikke merpris for at lade, hvis man er kunde eller har et abonnement hos en anden operatør. Prisen for strøm ved lynopladning vil inden for kort tid fremgå af tankstationens pylon, helt som man kender det i dag for traditionelt brændstof som benzin og diesel.

Se også:  Kia elbil er kåret til årets bil i Europa

”Vi vil gerne sikre, at man kan lade bilen på farten lige så let og bekvemt, som man er vant til med traditionelt brændstof og med adgang til den tryghed og service, som man kan få på en bemandet station med mulighed for ophold. Det kan være en oplagt mulighed til at tage en kaffepause, få læst avisen eller tænke et måltid ind, mens man venter”, siger Marc Skriver-Bayer.

El får os til at tanke på nye måder

Lynladernes effekt kommer til at ligge på 150 kW, hvilket er væsentligt højere end de nuværende knap 50 kW på en almindelig hurtiglader, hvor det tager omkring halvanden time for en fuld opladning. En fuld opladning kan altså gøres på ca. en tredjedel af tiden ved en lynlader, alt afhængig af bilens og batteriets kapacitet. Q8 tror dog, at mange elbilister vil satse på kortere ladetider på 10-20 min på sigt.

”Fremtidens elbilister kommer i højere grad til at lade efter det umiddelbare behov. Med et større ladenetværk kan man bedre lade til næste opladningsmulighed på arbejdet eller ved en servicestation med ladestander. Vores mål er at gøre det nemt og enkelt at køre elbil på tværs af hele Danmark,” siger Marc Skriver-Bayer.

Se også:  Nu kan du reservere Polestars elektriske sportsvogn

I 2022 planlægger Q8 at udvide netværket af lynladere i Danmark med minimum 25 stationer og 136 ladepunkter.

Sammen med elselskabet Skellefteå Kraft, et af Sveriges ældste og største elselskaber, har danske Q8 og svenske OKQ8 et fælles mål om at etablere minimum 400 stationer og 1.100 ladepunkter med lynladere på tværs af de to lande frem mod 2026.

Fakta:

  • Betalingsterminalerne accepterer Dankort, Visakort og Mastercard (EMV-kort).
  • For erhvervskunder hos Q8 tilbyder vi en allround løsning, hvor man med ét kort kan betale for både el og de traditionelle brændstoffer og få et samlet overblik hver måned.
  • Q8 vil i løbet af første halvår 2022 tilbyde betaling ved lynladerne med alle Q8-kort.
  • Hver lynlader får to ladepunkter og kan kun bruges af elbiler, da hybridbiler kræver et særligt stik.
  • Q8’s station i Esbjerg bliver én af de første Q8-stationer med lynlader.
  • Priserne forbliver transparente på pylonen, ligesom ved køb af traditionelt brændstof.
  • Det bliver muligt at betale ad hoc for din opladning, med dit alm. betalingskort – derudover er der intet tvunget abonnement eller binding.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
q8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S