Pust nyt liv i en gammel maskine

Pust nyt liv i en gammel maskine

Share

Byg den selv: En opgradering kan give din aldrende pc fornyet ungdom, selv med gamle arkitekturer.

Missionen
Her på Alt om DATA bygger vi ofte nye maskiner fra grunden. Vi har mulighed for at bruge den allernyeste teknologi og de mest tillokkende dele. Vi kan også tage udgangspunkt i dele fra andre maskiner og realisere en ny ide. Under alle omstændigheder bruger vi som regel nyere enheder. Nye og skinnende.

AOD01_goedetselv01

Dette projekt hører ikke til i den kategori. Vi ved, at det ikke er alle, der kan eller ønsker at bygge en splinterny pc hver gang. Noget af det bedste ved at bygge en pc er faktisk, at man kan opgradere et system, når dets alder begynder at trykke. Vi har gravet rundt i vores dynge af enheder, og vi fandt en støvet perle: En billig maskine fra 2013 med en LGA1155-baseret Core i5.
Ja, den var i forvejen ikke synderlig attraktiv, og den er ikke blevet kønnere med tiden. Men med lidt kærlig omsorg er det lykkedes os at genoplive maskinen og sætte lidt mere liv i kludene.

Se også:  Guide: Se webindhold når du vil

Beskedne priser
I den oprindelige udgave havde pc’en en quad core i5-3350P. Cpu’en fungerede udmærket for to år siden, og den kostede dengang knap 1400 kroner. Hvis man stadig kan finde den, står den nu i cirka 1100 kroner. Vi havde monteret cpu’en på et ECS H77H2-M3-bundkort. Det er et enkelt kort, der kan klare opgaverne. Kortet koster i dag cirka 3000 kroner, men det bliver ikke nemt at finde et.

1 2 3 4 5 6 7 8 9Næste

Del denne