Home » Smart hjem » Dyson giver dig ren luft og perfekt fugtighed i boligen
Dyson giver dig ren luft og perfekt fugtighed i boligen

Dyson giver dig ren luft og perfekt fugtighed i boligen

Share

Dyson Pure Humidify+Cool er en 3-i-1 maskine, som både renser og fugter luften inden døre. Den anvender UV-C-teknologi til at skabe hygiejnisk luftfugtning om vinteren, affugte og nedkøle luften om sommeren og rense den effektivt året rundt

Dyson Pure Humidify+Cool er udviklet af Dysons mikrobiologer og ingeniører, som ved hjælp af banebrydende UV-C-teknologi har skabt en metode, der dræber 99,9 procent af bakterier i maskinens vand ved første rensning. Den biostatiske, sølvtrådede fordamper forhindrer samtidig bakterievækst og sikrer hygiejnisk luftfugtning.

Charlie Park, Global Category Director for Environmental Care, i Dyson udtaler:
“Ved at kombinere vores viden indenfor mikrobiologi med områder som aerodynamic, filtrering og sensorteknologi er det lykkedes vores ingeniører og forskere at udvikle en 3-i-1-maskine, der kan anvendes året rundt til at modvirke tør, forurenet luft og opretholde et hygiejnisk indeklima.”

Generationen der altid er inden døre

Vi tilbringer op til 90 procent af vores tid bag lukkede døre i opvarmede, airconditionerede rum, som udtørrer luften. Bakterier og vira stortrives , når luften er for tør eller fugtig.

Luftfugtere er anerkendte løsninger på tør luft, men de kan også være uhygiejniske. Hvis vandet ikke renses ordentligt for bakterier, kan bakteriefyldt vand spredes i rummet og blande sig med luften indenfor, som kan være op til fem gange mere forurenet end luften udenfor.

Hygiejnisk luftfugtning

UV-C-lys ødelægger bakterier i vand ved at denaturere deres DNA, så de ikke kan formere sig. Processen foregår inden for et picosekund (en trilliontedel sekund) og er baseret på grundig eksponering for UV-C-lys. Designet af Dyson Pure Humidify+Cool tager afsæt i grundig forskning i den optimale UV-C-eksponering, der skal til, for at opnå denaturering. Dysons ingeniører har udviklet et yderst effektivt PTFE-rør, gennem hvilket UV-C-lyset reflekteres fra alle sider. Når vandet pumpes op fra vandbeholderen og passerer igennem disse mange stråler, dræber UV-C’en 99,9 procent af bakterierne i det første gennemløb.

Når vandet er behandlet, ledes det over i fordamperen, som er beklædt med 3D Air-mesh. Sølvtråde er vævet ind i top og bund af Air-mesh-materialet, hvilket skaber en unik struktur og biostatiske egenskaber, der forhindrer, at der vokser bakterier på fordamperen. Sølv har været anvendt i over to hundrede år for sine biostatiske egenskaber – både ved operationer, fødsler samt til behandling af brandsår og desinficering af vand . Inde i fordamperen bliver den rensede luft hygiejnisk fugtet af vanddampen fra fordamperen og sendt gennem Air Amplifieren ud i rummet.

Dyson Pure Humidify+Cool

Dyson Pure Humidify+Cool

Karen Holeyman, Research Lead for Microbiology i Dyson udtaler:
“Normalt tager vi ikke skade af de bakterier, der omgiver os i dagligdagen. Men indimellem, når omstændighederne ændrer sig, kan bakterierne skabe problemer. Som forskere ville vi være sikre på, at Dyson Pure Humidify+Cool forbliver hygiejnisk. Vi har gennemført omfattende tests af vores teknologi i forhold til standard testbakterier som koli, stafylokokker og pseudomonas aeruginosa samt de hårdføre miljøbakterier bacillus subtilus. Bacillus subtilus kan overleve stærke belastninger herunder UV-C, men vi kan stadig opnå en reduktion på 99,9 procent af disse organismer i maskinen.”

Se også:  Ambi Climate Mini [miniTEST]: Mobil kontrol af mange varmepumper
Unik rensefunktion

Vandtyper varierer globalt. Nogle typer efterlader mineralsk bundfald som kalksten i fordamperen. For at opnå en enkel og uproblematisk vedligholdelse har Dyson udviklet en rensefunktion, som grundigt rengør alle dele, der udsættes for vand. Når der er behov for rengøring, tænder rensefunktionsknappen, og LCD-displayet guider brugeren gennem renseprocessen.

Får bugt med inden dørs luftforurening

Dysons ingeniører har arbejdet med filtreringsteknologier i over 25 år. Dyson Pure Humidify+Cool måler forurenings- og fugtighedsniveauet i rummet og projicerer ren, fugtig luft ud i alle hjørner.

• Overvågning: Lasere måler og identificerer luftbårne partikler, sammen med en sensor, der analyserer mængden af VOCs som fx benzen og formaldehyd samt NO2 (Nitrogen Dioxid) i rummet. En anden sensor måler den relative fugtighed og temperaturen. Maskinens LCD-display viser disse data i realtid.
• Opfangning: Et ni meter langt sammenpresset og forseglet mikrofiber-filter i Bora silikat opfanger 99.95 procent af partikelforureningen helt ned til 0.1micron, inkl. allergener, bakterier, pollen og mugsporer. Aktive kulfiltre, som er coatede med Tris (Trishydroxymethylaminomethan) for at øge deres optagelsesevne, fjerner gasser inkl. NO2, formaldehyd og benzen.
• Projicering: I kraft af Dysons Air Multiplier-teknologi projicerer Dyson Pure Humidify+Cool renset, fugtet luft ud i alle hjørner af rummet.

Dyson.

Dyson.

Nye indstillinger giver optimal comfort

For første gang har Dysons ingeniører tilført Jet Axis Control-teknologi i en Dyson luftrenser. De to jetmotorer på hver side af Air Amplifieren styres individuelt og sørger for direkte køling, oscillation-mode eller, i vintermånederne, diffuser-mode eller det nye Breeze-mode

Se også:  D-Link DCS-8000LHV2 [TEST]: Skarp overvågning med meget billigt kamera

• Breeze-mode: Mange af os nyder den forfriskende følelse af en naturlig brise på en varm dag. Dysons ingeniører har anvendt et 3-akset ultrasonisk anemometer til at opsamle 40 millioner datapunkter fra otte lokationer på Dysons udviklingscenter i Malmesbury. Ud fra dette udviklede de en algoritme, som efterligner naturlige luftstrømmønstre ved hjælp af maskinens oscillierende cylindre og skaber den forfriskende brisefølelse indendøre.
• Blæser-mode: I blæser-mode lukker en lille plade af for luften bagud, så man får en kraftig strøm af renset luft ud af fronten på maskinen. Det køler om sommeren samtidig med, at luften renses indenfor.
• Diffuser-mode: Frontåbningen blokeres, så luften dirigeres ud gennem bagsiden Luften distribueres gennem bagsiden af Air Amplifieren. Fordi spredningen er større, er luftstrømmen mindre direkte, så den renses og fugtes, uden at man føler den bliver nedkølet.

Skabt til rigtige hjem

Standarden for test af luftrensere er udviklet i små rum med en loftventilator og kun en enkelt sensor, hvilket slet ikke er repræsentativt for den måde, vores hjem er indrettet på. Dyson har derfor udviklet den såkaldte POLAR-test, der bygger på et større testrum på 27m2 uden loftventilator. Otte sensorer i hjørnerne og en sensor i midten af rummet indsamler luftkvalitetsdata. Ved at analysere data på tværs af de ni sensorer kan Dyson garantere, at Pure Humidify+Cool renser og fugter luften i hele rummet ensartet.

Yderligere detaljer
• Dyson Pure Humidify+Cool findes i hvid/sølv og sort/nikkel
• Maskinen har to års garanti på dele og arbejde .
• Den magnetiske fjernbetjening placeres let på toppen af luftrenseren, så man altid ved, hvor den er.
Timer-funktionen går fra 15 minutter til ni timer.
• Med Dyson Link app kan man måle indendørs forurening, temperatur og luftfugtighed. Appen giver også adgang til vejledning om vedligholdelse og troubleshooting. Den findes til til iOS og Android.
• I natte-funktion kører maskinen næsten lydløst, og lyset i displayet dæmpes.

Dyson Pure Humidify+Cool koster 5.290 kroner og kan købes på www.dyson.dk.


TAGS
Dyson
smart hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S