Home » Projektor » Blæs billedet op i kæmpeformat
Blæs billedet op i kæmpeformat

Blæs billedet op i kæmpeformat

Share

Der er ikke noget som at se film i storformat fra en projektor. I mødelokalet kan lyskanonen også være den ideelle vej til præsentationer. Vi tester seks projektorer til hjemmebio og business

Tv’erne bliver større og større, men det er nu stadig de færreste, der kommer op i de tommeforhold, en projektor kan levere. Har du væggen eller lærredet til det, er der således ikke noget, der slår en god projektor, når der skal nydes underholdning i hjemmebioen.

I konferencelokalerne i de danske virksomheder er projektoren også fortsat det foretrukne valg til præsentationer og oplæg. Foruden det store billedformat er den let at gemme væk i loftet.

Betydelig forskel

Projektorer til hjemmebio og projektorer til business er dog ikke det samme. Markedet er ret skarpt delt op her. Hvis det handler om at skyde skarpe og tydelige præsentationer ud i et mødelokale eller et klasseværelse, så betyder 4K, 3D, HDR og nøje kalibreret farvegengivelse ikke så meget som høj lysstyrke, stabilitet og de rette tilslutningsmuligheder.

Se også:  3 faktorer der kan afgøre, om et forretningssystem bliver en støtte eller en hindring

Derfor vil man da også se, at businessprojektorer i denne test alle er baseret på laser, som leverer høj lysstyrke og stabil drift, fremfor traditionelle lamper, der er bedre til at levere de varme farver og den dybe kontrast, man stræber efter i hjemmebiografen. Dermed dog ikke sagt, at der ikke findes løsninger, der gør sig fint til begge formål. Det er Epsons business-projektor et udmærket eksempel på.

Skal passe til dit rum

Projektorerne, vi tester, ligger i den lidt højere klasse, men varierer lidt – ikke kun på priserne. Det er dog ikke altid på billedet, at prisforskellen ses tydeligst. Ligeså ofte er det funktionerne og ikke mindst fleksibiliteten i opsætningsmulighederne, der skiller de dyre fra de billige.

Det sidste er ikke så afgørende, hvis du kan affinde dig med at tilpasse din opsætning efter projektoren, men drejer det sig om en almindelig dagligstue, kan dette være nemmere sagt end gjort. Med mindre du er så heldig at finde en model, der skyder et 1:1 billede op i perfekt format fra din valgte placering, er det en fordel, at projektoren byder på gode funktioner til at tilpasse billedet.

Se også:  Få mest ud af pengene, når du køber gadgets til sommeren

Her viste det sig kun at være den prisvenlige projektor fra BenQ, der ikke bød på tilstrækkelig fleksibilitet til at passe billedet ind i vores setup, med projektorerne stående lidt over fire meter fra lærredet.

Tilslut det meste

Udvalget af tilslutninger er selvfølgelig også afgørende for, om projektorerne kan passe ind i dit setup, men her er de efterhånden rimelig standardiserede og dækker bredt, hvad der skal til for at tilslutte stort set al tænkelig moderne billed- og lydudstyr. Tilslutning til internettet, enten kablet eller trådløst begynder også at være mere udbredt, omend det ikke er standard endnu.

Læs testen af projektorer til hjemmebio her

Læs testen af projektorer til erhverv her


TAGS
erhverv
hjemmebiograf
Projektor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S