Home » Projektor » Projektorer [TEST]: Hjemmebiografens giganter
Projektorer [TEST]: Hjemmebiografens giganter

Projektorer [TEST]: Hjemmebiografens giganter

Share

Hvis du drømmer om en hjemmebiograf i stor skala, så skal du have fat i en af disse ekstreme tv-projektorer, som leverer kæmpe skærmoplevelser i 4K

Intet giver en ægte hjemmebiografoplevelse bedre end en tv-projektor. Men efter at tv-markedet skiftede til 4K for ikke så længe siden, har producenter af hjemmeprojektorer haft noget at indhente. De første UHD-projektorer var ruinerende kostbare og kæmpe store. Men der er nyt håb for filmelskere, der drømmer om 4K. De første DLP-projektorer med den billedforbedrende HDR-teknlogi er langt om længe landet.

Rigtig billige er de dog slet ikke. Så hvis du er kompromisøs og bare må have det bedste og mest højopløste, så skal du læse denne test først. En projektor til 25.000 kroner skal bare være den rigtige.

Se også:  Epson fornyr sine projektorlinje til arbejdspladser og skoler

Vi har valgt DLP-modeller med 4K fra Acer og Optoma og en HDR-opgradering af Epsons 4K LCD-flagskib. Storskærmsprojektion og 4K er et drømmepar. Det er svært at se forskel på en 1080p- og en 2160p-skærm på små tv’er, men når 4K-billedet projiceres op på en væg i størrelsen 100″, er det en helt anden historie. Fine detaljer og tekstur, som er usynlige på en 43″ UHD-skærm, bliver nu sprøde og dramatiske.

Men der er stor forskel på tv’er og projektorer, når vi taler HDR. Tv’er kan forstærke visse spektrale højdepunkter (solskin, lygter, Hollywood-tænder); det kan projektorlamper ikke. Det ville kræve enorm lysstyrke og generere en voldsom varmeafgivelse, og den slags lyskanoner dur ikke hjemme i stuen.

Se også:  Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske - Alt i en-printeren til hele kontoret

TAGS
Acer
Epson
Hjemme biograf
Optoma
Projektor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S