Home » Projektor » Test: Projektion for alle pengene
Test: Projektion for alle pengene

Test: Projektion for alle pengene

Share

Epson flytter grænserne for, hvor meget billede og hvor mange features du kan få til en imponerende budgetvenlig pris

Hvad er den nye Epson EB-U04 – en videoprojektor, der også egner sig til business, eller en businessprojektor, som også kan give store filmoplevelser i en hjemmebiograf? Ja og ja!
Denne projektor er overdådigt udstyret til brug i små og mellemstore virksomheders audiovisuelle kommunikation, og samtidig kan den gengive film i både full HD-opløsning og med en billedkvalitet, der er et særsyn i en prisklasse langt under 10.000 kroner.

Spar – de rigtige steder
Denne ordre må have været essensen i marketingfolkenes briefing af kitlerne i Epsons udviklingsafdeling. Og den har de i den grad forstået.

Med en vægt på blot 2,6 kg er der ikke meget gods i den lille EB-U04, og den oser ikke ligefrem af byggekvalitet. På fjernbetjeningen er der ikke blevet råd til belysning af tasterne. Objektivet har trapez- eller keystone-korrektion, men mekanisk forskydning kræver flytning af projektoren.

Til gengæld er der ikke sparet på hjertet i det optiske system, som er baseret på tre LCD-paneler og en 200 W-lampe. Lysstyrken opgives til 3000 lumen med både hvidt og farvet lys, hvad der er rigeligt til præsentationer i almindeligt oplyste rum og super til film i et mørklagt rum. I det kompakte kabinet er der ikke blevet plads til alverden støjdæmpning. Med fuldt blus på lampen er støjniveauet på 37 dB absolut hørbart, men et skift til ECO sænker støjen til diskrete 28 dB og dæmper lyset til stadig acceptable 2100 lumen – dobbelt så meget som en typisk DLP-projektor med ét panel.

Se også:  Epson EB-U05 [TEST]: Kompakt prisbasker

Den nye projektor er ydermere nærmest vedligeholdelsesfri. Luftfilteret skal kunne holde til 10.000 timers drift – en film om dagen i 15 år, og det samme gælder for lampen i strømspare-tilstand. Fabriksgarantien på lampen er noget kortere – 12 måneder eller 1000 timer. Hvis lampen stiger af på et senere tidspunkt, kan det som altid anbefales at overveje en skrotning til fordel for en nyere model. Jeg har fundet lampepriser op til næsten 3000 kroner eller mere end halvdelen af hele projektorens pris.

Godkendt til film
Til film bliver EB-U04 aldrig mit første eller andet valg, men til en drengerøvsaften med dåsebajere og action eller fodbold, er projektoren nu slet ikke så ringe endda.

I ”Cinema”-indstilling på et standard 90” lærred er der rigeligt med blus på lampen, til at man i et mørklagt rum kan kende forskel på en Tuborg og en Faxe Kondi. EB-U04 kommer dog til kort, når det gælder kontrastomfang, og billedets dybde reduceres i mørke scener med skygger. Dette kan også ses, når en film vises med vandrette bjælker øverst og nederst på lærredet. Disse striber er ikke kulsorte, men dybt koksgrå. Heldigvis er skarpheden rigtigt god, og bevægelser gengives uden generende efterslæb.

Se også:  LG CineBeam HU80KSW [TEST]: Kast biografbilledet op i loftet

Til hjemmebrug vil jeg gerne reklamere for, at den anden HDMI-terminal på EB-U04 er MHL (Mobile High-Definition Link) kompatibel. Det vil sige, at indhold fra mange nyere smartphones og tablets fra andre end Apple kan overføres direkte til projektoren. Det kræver et kabel med et specielt microUSB-stik, men der skal hverken installeres apps eller parres enheder.

Perfekt til business
Når det gælder businessorienterede features, er EB-U04 langt mindre skrabet, end man kunne forvente til prisen. Faktisk er den så veludstyret, at det næsten kan være for meget. Det siger noget om mulighederne, at manualen er på 166 sider.

Hvis du ikke deler min begejstring for MHL, kan du downloade en iProjection app, lade din smarte enhed scanne en QR-kode på lærredet og få enhedens indhold overført trådløst til projektoren. Alternativt kan en Wi-Fi-adapter købes som ekstra tilbehør.

I forbindelse med videokonferencer og ambitiøse præsentationer er der en ”Split Screen”-funktion, som kan vise indhold fra to forskellige kilder på det samme lærred. Via en værtscomputer kan indhold fra fire pc’er projiceres samtidigt.

Der er både en USB-A og en USB-port til henholdsvis hukommelser og anden hardware samt inputenheder, og en indbygget højttaler kan give et indtryk af lydsiden i diverse indhold.
Endelig er en diskret taske i slidstærkt stof inkluderet i prisen.

EB-U04 er én blandt ni nye Epson-projektorer i økonomiklassen. Med full HD-opløsning og masser af blus på lampen er den velegnet til både hjemme- og businessbrug.

EB-U04 er én blandt ni nye Epson-projektorer i økonomiklassen. Med full HD-opløsning og masser af blus på lampen er den velegnet til både hjemme- og businessbrug.


Epson EB-U04
  • Billedkvalitet
  • Byggekvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger:

Epson EB-U04 er en universelt anvendelig 3LCD-projektor med høj lysstyrke og god full HD-billedkvalitet til en attraktiv pris. Den er super til visning af film og fotos derhjemme, og dækker mindre virksomheders behov for brugervenligt præsentationsudstyr.

Pris: 5600 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Epson EB-U04
TAGS
Epson
Projektor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S