Home » Software » Prøv Chrome OS længe før premieren
Prøv Chrome OS længe før premieren

Prøv Chrome OS længe før premieren

Share

Selvom der stadig er længe til den officielle frigivelse, er Googles styresystem kommet langt i udviklingen. Du kan allerede nu afprøve mange af dets funktioner. Læs her hvordan

Der har været lidt stille omkring Chrome OS de seneste måneder. Styresystemet blev annonceret med et brag i efteråret, men derefter faldt tingene til ro og vi hørte ikke så meget mere.

Nu er der imidlertid begyndt at ske ting og sager igen. Google har annonceret at de lancerer en app store til styresystemet – Chrome Web Store kommer den til at hedde – og frigivet billeder, der viser hvordan det på længere sigt vil komme til at fungere.

Styresystemet er udviklet til netbooks og andre mobile computerenheder – apparater der kan gå på nettet overalt. Chrome OS er nemlig direkte rettet imod internetbrug og er faktisk ikke meget værd, hvis du ikke er koblet til en netforbindelse.

Filosofien er, at når vi de fleste af os alligevel bare vil på nettet med det samme, er der ingen pointe i at starte et omfattende styresystem som Windows, der er langsomt om at boote og tungt i drift.

Chrome OS starter lynhurtigt og logger dig på nettet med det samme. Da det udelukkende anvender internetbaserede applikationer, er belastningen på din computer minimal.

Denne indgangsvinkel er oplagt for Google, da de allerede står klar med en stor stak veludviklede web-applikationer, som matcher dem man normalt forventer af et styresystem – email-klient i form af Gmail, dokumentbehandling i form af Google Docs, billedbehandling i form af Picasa, browser i form af Chrome og masser andre af smarte tjenester som eksempelvis Google Maps, Google Wave, YouTube m.fl.

Se også:  Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11

I princippet er Chrome OS således ikke meget andet end en udbygget browser (det har da også en slående lighed med Googles egen Chrome-browser), der giver adgang til en række apps, inddelt i forskellige kategorier som Media, Social, E-Mail, Games og Productivity.

[pt id=’2005037′ size=’large’ link=’file’]

 

Styresystemet kommer ikke officielt på markedet før i slutningen af året, hvor det vil sidde i nye computere fra Acer, Asus, HP og Lenovo. Er du nysgerrig for at se hvad der er i vente, er det dog nemt at få et smugkig allerede nu. Det eneste du skal bruge er en computer, der kan boote fra en usb-nøgle, en usb-nøgle med minimum 2GB hukommelse og en internet-forbindelse.

1. Gå ind på Hexxeh. Her har man udviklet en velfungerende Chrome OS version ved navn Flow, som frit kan downloades.

2. Styresystemet hentes som en torrent-fil. Det vil sige, at det skal downloades ved at højklikke på ”Download the USB image”, vælge ”kopier linkadresse” og indsætte linket i dit torrent-program eller en browser – som eksempelvis Opera – der understøtter torrent-filer.

Se også:  Guide: Gør din pc klar til Windows 11

3. Når filen er nede på din computer, skal den pakkes ud. Det kan du eksempelvis gøre ved hjælp af det gratis 7-zip.

4. Herefter skal image-filen kopieres til din usb-nøgle. Det kan du gøre med det gratis Windows Image Writer. Vælg ”ChromeOS-Flow.img”-filen samt bogstavet på dit usb-drev og tryk ”write”.
OSB! Al data på din usb-nøgle bliver slettet og drevet formateres.

5. Genstart din computer med usb-nøglen i og gå ind i dine BIOS-indstillinger ved opstart (det gøres som regel ved at trykke F2 eller F8). Vælg at boote fra din usb-nøgle. Gå ud af BIOS-menuen igen.

6. Nu skulle computeren gerne åbne i Chrome OS. Du logger ind i systemet ved at skrive ”facepunch” (hm, det må vist være nogle heavy metal hoveder, der står bag) både som username og password.

7. Systemet skal logge på din internetforbindelse, før du er helt oppe at køre. Vi havde problemer med at få det til at benytte vores WiFi, så det sikreste er at bruge et kabel. Internet-indstillingerne finde du i øverste højre hjørne. Når der er hul igennem vil Googles startside dukke, og du vil få adgang til dine apps ved at klikke på Chrome-ikonet øverst i venstre hjørne.

Nu er Chrome OS i gang, og du er klar til at gå opdagelse. God fornøjelse!


TAGS
Chrome OS
Guide
styresystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S