Home » Virtual Reality » Prøv Virtual Reality på CPH:DOX
Prøv Virtual Reality på CPH:DOX

Prøv Virtual Reality på CPH:DOX

Share

Årets dokumentarfilmfestival byder på masser af virtual reality og film fyldt med teknologi.

Sidst på måneden løber årets dokumentarfilmfestival CPH:DOX af stablen, og det betyder mere end 200 dokumentarfilm, der bliver vist rundt om i danske biografer samt udstillinger, konferencer, koncerter og meget mere. Og netop i år er der masser af spændende indhold for teknologi-interesserede, for virtual reality spiller en stor rolle i årets festival.

VR-installationer og VR-biograf

Kunsthal Charlottenborg i København fungerer som centrum for festivalen, og under titlen ”Inter:Active” kan du dykke ned i interaktive installationsværker samt 12 forskellige film, der bliver vist i en VR-biograf. De i alt 9 danske og udenlandske interaktive værker er bygget på virtual-reality, og lader dig udforske den virtuelle verden på forskellig inddragende og interaktiv vis. Her kan f.eks. nævnes værket Glitch, der lader dig gå på opdagelse i kunsthallen via augmented reality på din egen smartphone.

Se også:  Elon Musk slutter grise til internettet

VR-filmene koster 40 kr. per billet og kan ses fra d. 20.-31. marts. Du kan blandt andet se en VR-film om en virksomhed, der bliver styret af kunstige intelligens (se hovedbilledet), opleve en 360 grader virtual reality totaldansoplevelse og meget mere. Læs mere om VR-programmet her.

Tech-film på programmet

Teknologi fylder også en del af det almindelige dokumentarfilm-program såsom filmen ”Hi, AI”, der er en science fiction-dokumentar omkring robotter, og hvordan folk kan finde glæde og selskab med talende robotter. Filmen forholder sig både positivt men også kritisk til de nye medborgere og udforsker spørgsmålet, om robotterne skal være vores tjenere, livsledsagere eller måske endda en ny herskende klasse? Læs mere om filmen her.

Se også:  Fremtidens VR er mere end spil

Af andre teknologiske film kan nævnes ”Trust Machine: The Story of Blockchain” omkring virtuel valuta og fremtidsudsigter, filmen ”Almost Nothing” omkring den store partikelaccelerator i CERN samt ”Sakawa” der handler om spam mails og prøver at finde ud af, hvem der står bag de mange mails, der skal narre os. Find flere videnskabelige og tech-film her.

Info om festivalen

CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler og finder sted fra d. 20.-31. marts i Hovedstaden samt i en lang række kommuner i resten af landet såsom Aalborg, Holbæk, Rudersdal, Gentofte, Randers, Gladsaxe og Vejle. Se mere her om hele dokumentarfilmfestivalen her.


TAGS
AI
CERN
CPH:DOX
film
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S