Home » Internet » Prøv en ny netbrowser
Prøv en ny netbrowser

Prøv en ny netbrowser

Share

Er du træt af din gamle webbrowser, så prøv Opera. Denne browser er hurtig, enkel at bruge og har et flot, forfriskende design

Uanset om du bruger Internet Explorer, Chrome, Firefox eller en helt fjerde browser, vil der altid være nogle punkter, der irriterer. Måske er den for langsom, for problematisk på nogle hjemmesider eller noget helt tredje. Så er du ved at være godt træt af din nuværende browser, kan vi anbefale dig at prøve denne.

Den norskudviklede Opera er ikke en ny browser, men i 2013 blev den originale version opdateret til et helt nyt program. Det eneste man har beholdt er navnet. Den nye version bliver drevet af en helt anden renderingsmotor, som eliminerer de tidligere problemer, hvor bogmærker og andet ikke fungerede så godt.

Men det er altså løst nu. Den nye Opera har alt, hvad du har behov for i en browser: Den er hurtig, let at bruge, og så har den nogle ret smarte features, du ikke finder i andre browsere.

Her kan du organisere dine bogmærker meget logisk. Du kan flytte rundt på dem i de kategorier du vil, hente fra andre browsere eller lave en helt ny mappe.

Forskellig visning

Skift mellem listevisning med billede eller en tekstliste med URL’er (web-adresser).

Søgning

Du kan hurtigt finde et bogmærke i søgefunktionen. Du kan både søge via hjemmesideadressen (URL) eller et andet ord, der kan matche.

Miniature

Når du laver et bogmærke, kan du vælge et billede fra siden og vælge det som minaturebillede, hvis du ønsker.

Del mapper

Du kan let dele specifikke bogmærker med venner og familie ved at trykke på knappen og få et midlertidigt link, du kan sende.

Administrer

Du kan administrere bogmærker ved at lade musen glide hen over billedet og se valgmulighederne. Du kan fjerne, redigere eller tilføje dem som kvikknap.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren

Hent Opera på www.opera.com, og installer programmet. Du skal først godkende download af programmet. Herefter installeres det, og det vælger automatisk dansk sprog, hvis du har dansk styresystem. Opera vil automatisk hente alle de oplysninger, den har adgang til på din computer, så du skal gøre mindre senere i processen.

Nu starter Operabrowseren op for første gang, og du kan vælge den som din standardbrowser. Du kan udsætte dette valg, hvis du vil se browseren an først. Første gang programmet åbner, vil det åbne to vinduer. Men du lukker bare det første, og det andet browservindue kommer til syne.

Opera har såkaldte kvikknapper, så du kan navigere hurtigere på internettet. På startsiden er der flere eksempler. Klik på en af dem, og siden åbner, rul ned over siden og tryk ”X”, hvis du vil fjerne den. Tryk ”+”, og ”Føj til
Opera” kommer frem. Her kan du manuelt tilføje hjemmesider. Du kan også flytte rundt på knappernes placering.

En af de nye features er Bogmærker. Tryk på Bogmærker nedest i midten, og alle importerede bogmærker fra din tidligere browser vil komme frem i mappen ”Importerede bogmærker”. Du kan nu flytte mappen fysisk til ”Mine Mapper”, så du har hurtig adgang til dine bogmærker i Opera.

Når du browser på internettet, er det altid en god idé at lave et bogmærke for de sider, du bruger ofte. Trykker du på hjertet til højre for adresselinjen vil den aktuelle side blive gemt som bogmærke. Du kan nu give den et andet navn, gemme den i den mappe, du vil, eller flytte den direkte til kvikknap-menuen.

Se også:  Guide: 6 smarte måder at bruge Word på

Med knappen ”Oplev” (klik på ”Opera” øverst til venstre) kan du få nyheder hurtigt – med et kort resume og et billede. Klik på billedet, og du får hele historien. Knappen ”Tophistorier” giver adgang til kategorier. Vælg en kategori, for eksempel ”Erhverv”, og så vil startvinduet i ”Oplev” kun have erhvervshistorier.

Klikker du på knappen ”Opera” øverst til venstre, kan du vælge Opera Turbo – god, hvis du har en halvsløv internetforbindelse. Internetsider bliver nu komprimeret, så der spares båndbredde, før siderne sendes til din pc. Du vil opdage, at billeder nok hentes lidt langsommere, men tekst og andet går meget hurtigere.

Du kan give browseren et nyt look ved at klikke på knappen “Opera” og vælge Temaer. Så kommer en række muligheder frem, som du kan vælge imellem. Du kan også trykke “Hent flere temaer” og hente dem online. Endvidere kan du lave temaer selv ved at uploade dine egne billeder og bruge dem som baggrund.

Som alle gode browsere understøtter også Opera en række udvidelser, der giver ekstra funktionalitet. Du kan håndtere og administrere disse ved at klikke på knappen ”Opera” og derefter ”Hent udvidelser”. Finder du en udvidelse, du kan lide, skal du blot klikke på ”Føj til Opera”, og så har du fået nye funktioner.

Du vil opdage efter nogen tid, at Opera har de samme funktioner som andre browsere. Den er blot opbygget på en anden måde, har et anderledes og måske bedre design. Du finder også almindelige funktioner som adresselinje, søgefunktion og meget andet, du er vant til fra din gamle browser.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Datatid TechLifes bedste tip

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Ordknuser

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
browser
Guide
Opera
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S