Home » Processor » Processorer [STORTEST]: Kraftværket i din næste gaming-computer
Processorer [STORTEST]: Kraftværket i din næste gaming-computer

Processorer [STORTEST]: Kraftværket i din næste gaming-computer

Share

En ny bølge af cpu’er gør igen livet spændende for inkarnerede gamere og alle andre, der drømmer om en heftig maskine til tunge opgaver. Brug testen til at finde din næste processor

Der er i virkeligheden kun én ting, der rigtig tæller, når man skal i gang med at bygge den optimale pc til gaming, grafik og andre tunge opgaver: processoren.

Cpu’ens kræfter har en mærkbar, allestedsnærværende virkning på de øvrige komponenters ydelse. Du kan hælde tonsvis af penge i dit grafikkort, men uden en tilsvarende muskuløs processor til at presse den til grænsen opnår du blot at se en flaskehals i pc’ens ydelse. En cpu er ikke den mest sexede komponent, du kan vælge til din højtydende gaming-pc, men uden den rigtige chip bliver din maskine aldrig hurtig nok.

Du er nødt til at undersøge dit bundkorts kompatibilitet, før du springer ud i det, og du må heller ikke glemme kølingen. Men ellers er det bare med at bruge denne test til at finde den optimale cpu til dit næste gaming-monster.

Se også:  MSI B660M Mortar WiFi DDR4 [TEST]: Billigt bundkort med flot ydelse
Sådan har vi testet

AMD har halet ind på Intel, siden Ryzen kom frem i 2017, og i dag kan man sagtens retfærdiggøre købet af cpu’er fra begge firmaer. Hvis du bruger en Intel-cpu af 4. generation (Haswell) eller tidligere, eller du har en AMD FX-serie-cpu eller tidligere, er tiden inde til at begynde at tænke på opgradering.

Til vores test bruger vi Nvidias hurtigste GeForce RTX 2080 Ti-grafikkort. Det er overkill, men ved 1080p viser det den største forskel i gaming-ydelse, som man kan forvente at se. Husk blot, at næste års RTX 3070 eller det følgende RTX 4070 kan ende med at slå det aktuelle 2080 Ti til en relativ rimelig pris.

Se også:  Intel Core i9 12900K [TEST]: Denne Intel-cpu knuser tidligere generationer

Opgradering af grafikkortet er en smal sag i sammenligning med udskiftning af cpu og eventuelt bundkort eller ram. Vi har også brugt en fremragende hukommelse i form af G.Skill Trident Z og Flare X ddr4-3200 CL14 på alle moderne platforme i enten 2 x 8 GB- eller 4 x 8 GB-konfigurationer.

Formålet er igen at eliminere eventuelle flaskehalse, og give cpu’erne mulighed for at nå op på deres maksimale ydelse. Vi brugte væskekøling på alle cpu’er, men ved standardydelse så vi ingen forskel på den og de medfølgende kølere på de dele, der omfattede køling.

De bundkort, vi brugte under testen, var MSI MEG Z390 Godlike til Intels chips, der alle bruger LGA1151-soklen, samt MSI MEG X570 Godlike til tredjegenerations-Ryzen-enheder.

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
cpu
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S