Home » Processor » Processorer [STORTEST]: Cpu’er, der sætter fart i din pc
Processorer [STORTEST]: Cpu’er, der sætter fart i din pc

Processorer [STORTEST]: Cpu’er, der sætter fart i din pc

Share

Cpu-markedet har i årevis været ensidigt. AMD har døjet med at lave konkurrencedygtige processorer, mens Intel har siddet tungt på markedet. Men med fremkomsten af AMD’s nye Ryzen-processorer, har vi omsider igen fået konkurrence. Uanset om man vil bruge 1500 kroner eller 5000 kroner, skal man træffe en beslutning

Der tegner sig et ganske enkelt billede: Til en given pris tilbyder AMD flere kerner, mens Intel tilbyder højere clockfrekvens. Det er altså den måde, man bruger sin pc på, der afgør, hvad der er bedst egnet.

Fokuserer du især på spil? Intels højere clockfrekvenser vil som regel give de højeste framerates, men i de fleste tilfælde er spillene først og fremmest begrænsede af grafikkortet, snarere end af cpu’en. Hvis du imidlertid arbejder mere med multitasking og tunge sager som videoredigering, vil et større antal kerner være til mere gavn.

Se også:  Nye røgsøjler fra cpu’ernes kampplads
?!
Hvor mange kerner har jeg brug for?

En dual core-processor med multithreading er det mi-nimale, du bør satse på. En hurtig quad core er nok til de fleste spil, mens seks eller flere kerner er mere end rigeligt til noget eksi-sterende spil.

AMD eller Intel?

Bortset fra deres rå ydelse er der ikke meget, der skil-ler de to. De er lige strømeffektive, og de bundkort, der understøtter dem, har de samme funktioner. Den eneste afgørende faktor er, at alle Ryzens chips er multiplikator-ulåste og giver nem overclocking, mens kun de tre Intel-processo-rer i denne test er ulåste.

Se også:  Vanvittig ydelse: Ny Intel-processor rammer 7,45 GHz

TAGS
AMD
cpu
intel
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S