Home » Mobiltelefon » Prisvenlige smartphones [TEST]: Mere for pengene i mellemklassen
Prisvenlige smartphones [TEST]: Mere for pengene i mellemklassen

Prisvenlige smartphones [TEST]: Mere for pengene i mellemklassen

Share

Er man ikke villig til at smide en halv månedsløn på en topmobil, så byder de store producenter heldigvis på billigere alternativer. Vi tester mellemklassemobiler fra Samsung, Sony og Huawei

De nyeste topmbiler ligger fra 6000-7000 kroner og opefter i pris. Selvom de godt kan være pengene værd, er det ikke sikkert, at det er det, man helst vil bruge sine optjente skejser på.

Heldigvis er mobilteknologien ved at være nået et niveau, hvor ikke kun det bedste af det bedste kan gå an, men oplevelsen også kan være ganske glimrende, hvis du tager et skridt ned. Alle de store producenter byder således på billigere alternativer til deres toptunede flagskibs-mobiler.

Ligner de dyrere modeller

De tre testdeltagere koster alle 2999 kroner. Det er under halv pris af de respektive producenters dyreste modeller. Alligevel er det ikke fordi, man føler en enorm kvalitetsforringelse, når man tager dem i hænderne. P30 Lite og Xperia 10 læner sig op ad designet fra deres dyerere slægtsfæller. Xperia 10 har det aflange 21:9-format som også topmodellen Xperia 1, mens P30 Lite har samme lille notch i toppen som P30 og P30 Pro.

Se også:  Stærk pris, stor skærm og digital pen - Samsung klar med ny tablet

Sony har dog sparet lidt på materialerne. Der er brugt en form for hård plast på bagsiden. Her virker P30 Lite mere eksklusiv med glas på bagsiden. Det får man også på Galaxy A50, som har et tidstypisk design, meget lig Huawei-mobilens.

Udvalget af knapper og porte er nogenlunde identisk hos de tre, og der skal lyde en stor ros for, at de har analog indgang til hovedtelefoner. En feature, der mere eller mindre er forsvundet fra de dyrere smartphones. Placering af fingeraftrykslæser er dog forskellig.

Hos Huawei sidder den bagpå, hos Sony på siden og hos Samsung foran, indbygget i skærmen. Selvom sidstnævnte løsning teknologisk set er mere blæret, kan vi faktisk bedst lide Sonys, da den sidder dejlig bekvemt lige der, hvor man alligevel har tommelfingeren. Ansigtsgenkendelse er også en mulighed hos Samsung og Huawei, men ikke hos Sony.

Store skærme

Store skærme er ikke kun for de dyre mobiler. Vi er oppe på 6 tommer eller mere på de tre deltagere. Det er ikke helt samme kvalitet, som de fine skærme, der sidder på topmobilerne, men det er ikke desto mindre glimrede skærme.
Sonys er en smule mat i det. Den mangler lidt glød og gennemslagskraft sammenlignet med de andre. Samsungs har et rigtig behageligt billede med flot kontrast og farvegengivelse, i hvert fald når du vælger “naturlig” tilstand (hold dig generelt fra “livlig).

Se også:  Den stærkeste teknologi i lækker storskærmsmobil

Den vinder med et mulehår over Huawei, der imidlertid tager prisen, når det gælder lyden fra de indbyggede højttalere. Den er imponerende fyldig og velbalanceret. Video- og spillyd får den pondus, der skal til, for at man i en snæver vending kan leve uden en ekstern højttaler. Lyden i Sony-mobilen er også ganske homogen, omend mere indelukket. Galaxy A50 er en smule skinger i det.

Avancerede multikameraer

Kameraerne er der, hvor konkurrencen for alvor skærpes, også når det gælder mellemklassemobiler. Der er mere eller mindre sat alle sejl til, i hvert fald hos Samsung og Huawei, som med tre objektiver hver leverer noget, der kan minde om kamera-setuppet i topmobilerne. Sony holder lidt igen med “kun” to kameraer på bagsiden.

TAGS
god pris
Huawei
køb af smartphone
Mobiltelefon
Samsung
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S