Home » Mobiltelefon » Prisvenlige mobiler [STORTEST]: Billige mobiler til fremtidens net
Prisvenlige mobiler [STORTEST]: Billige mobiler til fremtidens net

Prisvenlige mobiler [STORTEST]: Billige mobiler til fremtidens net

Share

5G er ikke længere forbeholdt de dyreste topmobiler. Teknologien er sivet ned i de billigere prisklasser. Her kigger vi på seks prisvenlige mobiler med 5G  

5G blev introduceret i Danmark sidste år, og siden er mulighederne for at springe på det lynhurtige net kun vokset.

 Man kan sætte spørgsmålstegn ved, om man som almindelig bruger virkelig har behov for 5G. Ikke desto mindre er det bedre at have muligheden for at kunne springe på det end ikke at have den, og med de priser, 5G-mobiler nu er kommet ned i, er der næsten ikke nogen grund til ikke at vælge det til. Her kigger vi på seks af de billigste 5G-telefoner.

Spot forskellene

Der er tale om det, vi kan kalde ”den lavere mellemklasse”.

Det er her, producenterne virkelig kæmper for, at kompromiserne ikke skal blive alt for synlige. Og det er producenterne faktisk blevet ret gode til at skjule. Derfor er det værd at have i baghovedet, hvor du skal rette blikket hen for at se de afgørende forskelle.

Se også:  OnePlus klar med ny topmobil: Her er OnePlus 10 Pro
IP og gorilla glass

IP-certificering og Gorilla Glass er garanti for god holdbarhed, men skæres ofte fra i denne prisklasse. Er det til stede, er det således et plus.

Processorens kvalitet er også værd at notere sig. Alle i testen har Snapdragon-processor, men der er stor forskel på hvilken. Jo højere nummer, jo bedre ydelse får du.

Batterikapaciteten er typisk pænt høj i denne klasse af mobiler, men der er betydelig forskel på opladningshastighederne. Det er derfor værd at tjekke, hvor mange watt der kan oplades med. Kamerakonfigurationerne ligner hinanden. De fleste mobiler i testen byder på tre kameraer, herunder et højopløst hovedkamera. Høj opløsning er dog ikke garanti for gode billeder. At en mobil kan skyde 64 eller 46 MP, betyder kun, at den høje opløsning kan tilvælges for at opnå ekstra skarpe billeder, når lyset er godt. Som standard er kameraet sat til 16 eller 12 MP, hvor fire pixel kombineres til én for at give mere lysstærke foto.

Se også:  Sony A80J [TEST]: Fint OLED med småknaster

Af væsentlig større vigtighed er blænde- og sensorstørrelse. Disse to faktorer har afgørende betydning for, hvor meget lys og hvor stor dynamik kameraet kan suge til sig. I begge tilfælde bør tallet være så lavt som muligt. 


TAGS
5G
billig mobil
mobil
Motorola
Nokia
OnePlus
Samsung
Samsung Galaxy
smartphone
Sony
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S