Test: Prisvenlig NAS til den moderate hjemmebruger

Test: Prisvenlig NAS til den moderate hjemmebruger

Share

Det behøves ikke altid koste en formue, når man skal investere i en NAS. DS216se er fin, hvis man vil have en enhed, der klarer hverdagens praktiske behov uden behov for tophastigheder

Synology DiskStation DS216se er en 2-bay NAS. Som normalt for Synologys se-serier er der tale om en prisvenlig NAS til hjemmebrug. Her kan man grundlæggende få adgang til samme funktionalitet, og tilsvarende muligheder, som de andre modeller fra Synology tilbyder.

DS216se har samme udseende som virksomhedens NAS til hjemmebrug har haft i lang tid. Det er den benyttede hardware og antallet af tilslutninger, der især adskiller denne NAS fra Synologys dyrere modeller.

Se også:  Synology DiskStation DS716+II [TEST]: Kraftfuld NAS med helt nyt filsystem

Den benyttede Armada processor er ARMv7-baseret og har en arbejdsfrekvens på 800 MHz, og der er blot 256 MB ddr3- hukommelse. Selv om det jo selvklart betyder, at denne NAS mangler overskud i forhold til de stærkere modeller, så kan man godt opnå fornuftige hastigheder, især når det kommer til læsehastigheden, hvilket vi vil se lidt senere.

Det grundlæggende
NAS’ens drev-interface lader brugeren installere to SATA 6.0 Gb/s harddiske i formaterne 2,5″ eller 3,5″. Hvor nogle af Synologys NAS’er er kendetegnet ved værktøjsfri montering, er dette ikke tilfældet ved DS216. Her skal drevene skrues fast, det betyder i dette tilfælde også, at man skal anskaffe en adapter for at installere 2,5″-drev.

Se også:  Find den rette NAS
Del denne