Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Prisen er klar: Hyundais nye elbil bliver overraskende billig

Hyundai løfter nu sløret for den første danske pris på Ioniq 5 Essential, der blandt andet byder på vild 800 volts opladning, som sikrer en næsten fuldt opladt bil på under tyve minutter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I februar havde Ioniq 5 verdenspremiere, og siden da har der været stor interesse for den nye elbil, der bliver Hyundais første model, som er bygget på den dedikerede EV platform (E-GMP).

Danskerne må vente indtil sommer med at prøvekøre Ioniq 5, som forventes på de danske veje til juni. Men allerede nu kan Hyundai afsløre prisen på en Ioniq 5 i udstyrsvarianten Essential med den store batteripakke på 72,6 kWt, som bliver en af de første biler, der lander i Danmark.

Udstyr og batteri til forskellige behov

Ioniq 5 bliver tilgængelig i tre udstyrsvarianter, Essential, Advanced og Ultimate, og med to forskellige batteristørrelser - 58 kWt med en forventet rækkevidde på op til 384 km på en enkelt opladning og 72,6 kWt med en forventet rækkevidde på op til 481 km.

I Danmark tilbydes batteristørrelsen 58 kWt med baghjulstræk, mens batteriet på 72,6 kWt tilbydes med enten baghjulstræk eller firehjulstræk. Dermed matcher Ioniq 5 forskellige kørselsbehov. Med 58 kWt-batteriet og baghjulstræk yder elbilen 170 hk, med 72,6 kWt-batteriet og baghjulstræk yder den 217 hk, mens varianten med firehjulstræk yder 306 hk.

Ioniq 5 kan lade ved 800 volts, og det betyder at der er strøm til 100 km på bare 5 minutter, og 80 procent på kun 18 minutter.

Masser af udstyr

Prisen på Ioniq 5 Essential med 72,6 kWt starter ved 339.995 kr. Med i prisen er en lang liste med udstyr som 12.3” touchskærm med nyt grafik og dansk navigation samt Bluelink, der er integreret med den lige så store digitale instrumentering. Tilsammen giver de nem adgang til alle køre-, sikkerheds- og infotainment-funktioner.

Derudover har den bl.a. aktiv blindvinkel-sensor, varmepumpe, trådløs opladning af mobiltelefon, automatisk nødbremse med drejefunktion, fodgænger- og cyklistgenkendelse samt ved krydsovergange, eCall, automatisk skiltegenkendelse, vognbaneassistent med følgefunktion samt adaptiv fartpilot med Stop & Go - et system der gør det muligt både at indstille ens foretrukne fart og afstand til forankørende. Hvis teknologien registrerer langsommere trafik, holder bilen automatisk den indstillede afstand. Systemet kan tilmed bremse bilen helt op i tæt trafik. Så snart der er fri passage på vejen forude, accelererer bilen igen op til den indstillede fart, såfremt bilen ikke har holdt stille i mere end 3 sekunder.

Desuden må bilen trække op til 1.600 kg, som rent faktisk gør det muligt at trække en campingvogn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere