Home » Printer » Printerens blæksprutte!
Printerens blæksprutte!

Printerens blæksprutte!

Share

Multifunktionsprinteren er så gennemtestet, at du får rigtig meget og god printer for få penge. Men der er stadig faldgruber

Multifunktionsprinteren har snart overtaget hele markedet for printere til private. Og efter vi har haft de nyeste i hænderne, forstår vi godt hvorfor: Du får det hele til meget lav pris.

De testede printere, som du kan løse om den kommende tid koster omkring eller under 1.500 kroner. Og selvom du kan få en fin blækprinter for 500 kroner, så giver de såkaldte MFP’er mange fordele.

De kan jo det hele – det ligger jo i navnet. Du kan scanne dokumenter direkte til pc’en eller kopiere foruden at printe. Det er en ren kontormaskine til hjemmebag.

Alle nye typer har også kortlæser, så du kan printe dine digitale mesterværker direkte fra printeren. Nogle kan også modtage fra din mobiltelefon via Bluetooth

– og alle har trådløst netværk, så du blot skal sætte strøm til. De finder selv dit trådløse netværk, og du kan printe fra alle computere i huset, som har installeret driver til printeren!

Skal være trådløs

At MFP’en skal være trådløs er faktisk et krav i dag. Sidst vi testede MFP’er var vores konklusion, at det var det ekstra besvær værd at få med. Her tænkte vi på det besvær, det var at få det til at fungere.

De problemer er nærmest ikke eksisterende i dag. Du skal i nogle tilfælde ikke engang tilslutte USB-kabel, første gang du installerer printdriveren. Du tænder for printeren og isætter cd’en, og alt kører derefter automatisk.

Efter en genstart kan du printe trådløst på din nye printer. Du kan også servicere, rense printhovedet og så videre herfra. Men det kan du naturligvis også klare via printerens egen menu/display.

Foto- eller kontorprinter

En MFP kan printe lige så flot som en fotoprinter – ikke når man taler om professionelle typer, men dem til os såkaldt ”almindelige” brugere klarer det faktisk ret godt.

De bedste af slagsen fås med ægte fotofarver, hvor man har photocyan og photomagenta foruden de normale fire farver (Cyan, Magenta, Gul og Sort) også kendt som CMYK-farver.

Se også:  Canon Pixma G3560 [TEST]: En kreativ blæksprutte

Men skal du bruge den lige så meget til kontorbrug, er en model, der måske har større, sort patron og måske også en bedre printøkonomi at foretrække. Eller måske en MFP med laser er løsningen?

En MFP-laser med farve koster stadig noget mere, end dem vi tester på de næste sider. Men kan du nøjes med sort-hvid, kan du faktisk få en MFP med laserteknologi meget billigt.

Vi har en med i testen, som faktisk er billigere end MFP med blæk. En laserprinter giver ofte bedre printøkonomi, men også meget hurtigere print. Til gengæld må du undvære alle de gode funktioner som fotoprint, farver og leve med, at den nok også larmer en del mere end de blækbaserede MFP’er.

Opløsning uden stor betydning

Når du læser data på en MFP, vil du opdage, at den kan printe i for eksempel 9600 dpi, scanne i 4800 dpi og så videre.

For det første er det vigtigt at finde ud af, om disse tal er ægte og ikke interpoleret – altså ægte opløsning og ikke noget der klares via software. For det andet er print i så høj opløsning faktisk ikke noget, du kan bruge til så meget.

I langt de fleste tilfælde er fotoprint på 1200 dpi langt rigeligt. Kun når du har et meget detaljeret print, kan det svare sig at gå op på 2400 dpi, sjældent mere. Du skal også vide, at når du sætter opløsningen i vejret vil printtiden blive mere end fordoblet, og blækforbruget stiger også mindst til det dobbelte.

Til gengæld kan høj opløsning på scannerdelen være rar, især hvis du vil scanne papirbilleder ind. Har scannerdelen mulighed for at scanne dias eller negativer er det ekstra vigtigt, på grund af de små dimensioner disse har.

Igen er det vigtigt at se, at det er en reel (optisk) opløsning og ikke en interpoleret. Det kan sammenlignes med at have optisk (ægte) og digital zoom på et digitalt kamera.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren

Meget for pengene

Er du på markedet efter en MFP, er der altså masser af muligheder. Få nogle bud på nogle aktuelle modeller i testen på de næste sider og brug den eventuelt som inspiration til hvilken model, der passer dig bedst.

Under alle omstændigheder viser testen, at du får meget og rigtigt god printer for omkring 1.500 kroner i dag. Kan du undvære features som WiFi og vente lidt længere på hvert print, kan du få modeller, der er næsten lige så gode for omkring 1.000 kroner.

Brug PDF i stedet for fax

Har du ikke fax, men brug for at sende et dokument kan du selvfølgelig bare fotokopiere det og sende det med posten. Men du kan også scanne det ind i pc’en som et PDF-dokument.

Mange multifunktionsprintere har endda en knap, så du scanner direkte til pc og som PDF med tryk på en knap.

Og da PDF er et statisk dokument, du ikke kan pille ved, er det lige så godt som en fax, når der f.eks. skal sendes officielle dokumenter. F.eks. til din bank. Bare vedhæft PDF-filen til mailen, og det kører.

Brug de rigtige medier og originalt blæk

Nej vi har ikke fået en klækkelig betaling for at anbefale, at du bruger originalt blæk og papir.

For du kan sagtens bruge kopiprodukter og få et godt resultat. Men vil du sikre dig at printet holder, at printhovedet ikke går i stykker og/eller holder den lovede tid, så skal du benytte originalt blæk og papir.

Gør du det, skal du huske at være meget opmærksom på at vælge det rigtige papir, før du printer. Blæk og papir til foto er for dyrt til at trykke forkert alt for mange gange.

Af samme grund bør du bruge ekstra tid på at tjekke, at billedet er præcist, som du vil have det, før du trykker ”print”. Et fotoprint i A4 størrelse kan let koste over 20 kroner, når alt er talt med!


TAGS
MFP
Multifunktionsprinter
pdf

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S