Home » Printer » Printere [TEST]: Det er blevet betydeligt billigere at printe
Printere [TEST]: Det er blevet betydeligt billigere at printe

Printere [TEST]: Det er blevet betydeligt billigere at printe

Share

Epson, Brother og Canon har stillet 3 meget forskellige printløsninger til rådighed for AOD’s printertest, og hver især har de deres berettigelse i en dagligdag, der ellers bliver mere og mere digital

Selv om vi lever og arbejder i et samfund, der bliver stadig mere digitalt, er det slet ikke slut med hverken papir eller print – og vil heller ikke være det en rum tid fremover (om nogensinde).

Når det er sagt, er der dog ikke nogen tvivl om, at vores printbehov over tid har ændret sig og ser markant anderledes ud, end det gjorde for eksempelvis 10 eller 20 år siden. Fra at printe stort set alle typer af dokumenter, er det i dag sådan, at vi printer mere selektivt.

Mange tekstdokumenter læses, godkendes og distribueres nu digitalt, mens andre typer af dokumenter, for eksempel tjeklister på et lager, labels og andre mere specifikke dokumenttyper som etiketter stadig printes.

Kostprisen for print falder

Almindelige kontordokumenter lever altså i langt højere grad en digital tilværelse, og som journalist printer jeg heller ikke længere mine artikler ud, når jeg læser korrektur. Det sker på skærmen.

Men som sagt – det er altså ikke ensbetydende med, at printeren på nogen måde er ved at afgå ved døden. I takt med at vores printbehov har ændret sig, har interessen for de forskellige printteknologier imidlertid også ændret sig. For blot få år tilbage var laserprinteren det foretrukne redskab, men i dag har blækprinteren i høj grad taget over. Det skyldes primært tre faktorer.

Tre meget forskellige løsninger

AOD har haft tre printere på testbænken, og lad det være sagt med det samme: Det er ikke en sammenlignende test, da vi bevidst har valgt tre vidt forskellige typer af printere med hver sine særkender – nemlig Epson WF-C579R, der blandt andet udmærker sig ved meget høj driftsøkonomi, arbejdshesten Brother MFC-J6930DW, som håndterer både A4 og A3, samt Canon Pixma TR50, der er noget så usædvanligt som et helt nyt bud på en mobil printer.

Se også:  Printere [STORTEST]: Find printeren til netop dit behov

Det er med andre ord printere, der både kan anvendes på det lille virksomhedskontor og på et af de hjemmekontorer, der er blevet så mange af, siden de fleste kontorarbejdspladser sendte medarbejderne hjem tidligere på foråret. Alle tre testdeltagere understøtter naturligvis trådløst print og har hver især apps til smartphone eller tablet. Såvel Epson iPrint som Brother iPrint & Scan samt Canon Print fås til både Apple iOS og Android. Det er blot at sætte dem op til at køre på routeren i kontorets netværk, så er der adgang fra alle enheder, også computeren på skrivebordet.

Langt den mest enkle måde at sætte printerne op på er faktisk at gøre det via de respektive apps, hvilket under testen skete helt problemfrit. Der er naturligvis understøttelse for cloud-baseret print fra alle, og bortset fra den lille printer fra
Canon bydes der på både print, kopi, scan samt fax. Da de tre printere er så forskellige, har vi ikke kåret en testvinder. De dækker forskelligartede behov.

Se også:  HP Envy 6420 [TEST]: God og hurtig printer til familie og hjemmekontor

Dels er for eksempel vandbaseret blæk langt mere miljøvenligt end laserteknologiens toner, dels er blækprinterne blevet markant hurtigere, og endelig er kostprisen pr. print faldet markant – i hvert fald på en række af de blækprintere, der i dag anvendes i kontormiljøerne i virksomhederne.

Nu handler denne test ikke så meget om printøkonomi, men mere om, hvordan de testede printere rent funktionsmæssigt kan håndtere forskellige behov.

Den tendens man ofte oplever blandt private forbrugere, at man køber en billig printer, og så skifter hele printeren, når patronerne løber tør – fordi andet ikke kan svare sig rent økonomisk – det er ikke en gangbar forretningsmodel ude i virksomhederne.

Her vil man som regel gerne betale lidt mere for printeren og så i stedet satse på en bæredygtig printøkonomi, hvilket jo også hænger meget godt sammen med, at kontorprinteren skal kunne noget mere.

 


TAGS
erhverv
Hjemmekontor
kontor
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S