Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Print uden papir og toner

Det er en genial idé at spare toner og papir væk fra printprocessen, så bliver det pludselig utroligt meget billigere og mere økologisk – men kan det virkelig lade sig gøre?.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det mener det japanske firma Sanwa. De har annonceret en printer ved navn RP-3100, som ikke bruger hverken toner eller papir. Ideen er, at printeren skriver med varme på varmefølsomt papir.

Papiret er i virkeligheden en slags plastikark, hvor der ligger et temperaturfølsomt blæk i.

For at få det til at fungere skal du købe printeren og for eksempel tusinde ark ”papir”, som du så kan printe på og recirkulere. Arkene kan udskrives omkring 1.000 gange, så selvom papiret i øjeblikket koster omkring 20 kroner pr. ark, så vil prisen pr. print kun blive to øre – plus elektricitet.

Denne type print kan selvfølgelig kun bruges til oplysninger, som man kan nøjes med at have printet kortvarigt – som vi faktisk har en del af. Så man er også nødt til at have en traditionel printer ved siden af.

Sanwa har lavet forskellige beregningseksempler, der viser, at det alligevel hurtigt kan give væsentlige besparelser. Og så er det jo mere miljøbevidst.

Desværre har metoden indtil videre også væsentlige problemer. For det første er printeren og papiret virkelig dyrt – 1.000 ark papir koster 20.000 kroner.

Printeren selv koster over 35.000 kroner, så man skal have et meget stort forbrug for at spare det hjem.

Desuden er der alt arbejdet med at samle det brugte papir ind – ret besværligt. Og man kan formentlig ikke regne med, at alle ark når 1.000 print. De har for eksempel ikke godt af at blive foldede.

Endelig er der printhastigheden. Den er simpelthen gyselig. Der indgår nemlig en sletteproces, så papiret skal køre igennem nogle temperaturforandringer for først at blive slettet og derefter skrevet på.

Derfor ligger printhastigheden kun på omkring tre sider i minuttet. Lidt svært at have tålmodighed til, hvis du skal have en 20 siders rapport ud i 12 eksemplarer. Det vil nemlig tage 1 time og 20 minutter, hvor en normal printer kan klare det på 5 til 8 minutter.

Endelig er der printkvaliteten. Farven ser ud til at være grå som gamle dages matrixprintere, når de havde et slidt farvebånd. Opløsningen er kun 200 DPI, hvad der er læseligt, men ikke imponerende.

Så uanset de gode intentioner, så må vi nok konstatere, at det næppe bliver denne version af den papirløse printer, der erobrer verden. Men vi ønsker rigtig meget held og lykke med næste version, for ideen er god.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere