Home » Printer » Print dine egne billeder – det er (vist) en god idé
Print dine egne billeder – det er (vist) en god idé

Print dine egne billeder – det er (vist) en god idé

Share

Her tester vi en af markedets mest interessante printere til fotoudskrift i høj klasse, Epson Expression Photo 760, for især at undersøge, om det er en god idé at printe egne fotos ud derhjemme. Er kvaliteten i orden, og hvad koster det egentlig?

Feriebilleder, festbilleder, billeder af kæresten eller børnene, skønne naturbilleder fra egnen – dynger af fotos hober sig op i computerens mapper hos mange af os.

Der ligger de faktisk ikke særlig godt, for hvis computeren mister livskraften, så er de pist væk for evigt. Du kan selvfølgelig lægge dem på en af nettets fototjenester eller i OneDrive eller Dropbox. Men så ender det måske bare med, at du alene sidder og kigger på dem engang imellem. Det er noget andet og mere kedeligt end at sidde flere sammen og kigge et fotoalbum igennem, alt imens man taler om de situationer, billederne stammer fra. Det kan være ret hyggeligt.

Store A4-print i flotte farver kan printes derhjemme direkte via SD-kort styret fra det trykfølsomme display.

Hyggen kræver så bare, at billederne kommer ned på papir. Her duer det ikke rigtig at udskrive på almindeligt papir fra en billig standardprinter, for kvaliteten bliver alt for ringe til at yde et foto retfærdighed. Du kan så vælge at få dine fotofiler fremkaldt hos en fotograf (som i gamle dage) eller ved at benytte en af de fremkaldelsestjenester, som nettet byder på.
Men der findes endnu en mulighed: Få dig en god printer, og udskriv billederne på et godt papir, der egner sig til fotos.

Hvor god den løsning er, undersøger vi her, hvor vi tester en af markedets mest interessante printere til fotoprint, Epson Expression Photo 760. Dermed ikke sagt, at der er mange printere af den slags at vælge imellem. Så måske er det udtryk for, at denne metode er en rigtig dårlig idé? Vi lader det komme an på en prøve.

Ekstra farver i printeren

Epson Expression Photo 760 koster 1400 kroner. En tilsvarende blækprinter fra Canon eller HP kan også vælges. Epson-printeren fangede dog særligt vores opmærksomhed, fordi den prismæssigt ikke ryger helt op igennem skyerne (hvad virkelig gode printere kan gøre), og fordi den er skabt til fotoprint.

Se også:  HP Envy 6020e [TEST]: Simpel printer med netproblemer

Den har nemlig ud over de fire almindelige farver også to fotofarver (lys magenta og lys cyan), der hjælper med til at give bedre nuancer og detaljer i farverne. Desuden kan blækket og Epsons særlige fotopapir i samspil sikre billeder, der holder i mange år uden at falme.

Udover at kunne printe fotos smukt er Epson Expression Photo 760 også en alt i en-maskine, som du kan bruge til andre printopgaver og til at tage kopier.

Det er let at få printeren i gang med at arbejde. Du kan installere den uden at tilslutte en computer. Alt kan styres fra den trykfølsomme farveskærm, og du kan printe direkte fra SD-kort. Tilslutter du printeren til et trådløst netværk, kan den også udskrive fra mobile enheder baseret på iOS og Android, dvs. smartphones og tablets.

Epson-printeren giver smukke fotoudskrivninger, men den kan også scanne og kopiere.

Ikke helt billigt

Printkvaliteten fra denne Epson er høj, og du kan selv vælge, om du lige vil printe i formaterne A4, 10 x 15 cm eller 13 x 18 cm – de sidste er typiske fotoformater. På det bedste Epson-fotopapir udskrives et 10 x 15-billede på under et minut, og det er især de lyse nuancer og naturligheden i farverne, der gør indtryk.

Men det er ikke nogen billig fornøjelse at udskrive sine egne billeder. Printprisen ligger på 2,00-2,50 kroner for et 10 x 15-print, og det er markant dyrere end hos online-fotohandlere, hvor priserne varierer mellem 30 øre og 2 kroner afhængigt af mængden og kvaliteten. Oveni skal du så lægge prisen for printeren.

Den kan til gengæld anvendes til alle mulige andre opgaver – især når den er så multifunktionel som Epson Expression Photo 760.

Et andet godt argument for en fotoprinter er, at du rent faktisk får billederne ud på papir. Ofte glemmer man at få fremkaldt sine billeder, fordi det trods alt er en lidt omfattende proces – selv på nettet, hvor du skal igennem en række skærmbilleder, før du er færdig. Plus den tid, det tager at uploade billederne.

Med en printer som Epson Expression Photo 760 kan du skrive et eller flere billeder ud, når det passer dig. Og hvis du går lidt kritisk til værks og kun vælger de virkelig gode billeder, så er udgiften ikke helt så kras.

Se også:  Epson ET-8500 [TEST]: Kostbar i indkøb – billig i drift

Det er nemt og ofte meget billigt at få printet billederne hos den lokale fotohandler eller hos en onlinetjeneste, som du kan se i skemaet. Mange kalder det ”fremkaldelse”, men der er reelt tale om et print. Og er antallet 100 eller 200 stk. bliver priserne ofte halveret i forhold til basisprisen. Så i praksis klarer printeren i skemaet sig dårligere prismæssigt, end det fremgår.

Det sidste eksempel i skemaet – Labnet.dk – er en professionel service, som henvender sig til kunder, der ønsker exceptionel høj kvalitet, og her kan du forvente, at farverne bliver 100 procent korrekte. Det er ”overkill” for de fleste af os, men vi har tjenesten med for eksemplets skyld.

Alle de tjenester, vi viser her, kan også fremstille større kopier, komplette fotobøger og meget andet godt. Nogle steder kan du endda selv designe bøger. Prisen pr. foto vil være højere, men så har du til gengæld allerede samlet billederne i et album med navnet ”Konfirmation”, ”Bryllup” eller lignende.

A4-print er ofte kostbare og ligger på niveau med de priser, som en udskrift koster med en fotoprinter – typisk 12-25 kroner pr. stk.

Printer/tjeneste Printer Onlinetjeneste Onlinetjeneste Onlinetjeneste
Leverandør Epson X760 Pixelprint.dk Billedbutikken.dk Labnet.dk
10 x 15 cm 2,00-2,50 kr. 1,50 kr. 1,95 kr. 3,75 kr.
13 x 18 cm 3,50 kr. 2,95 kr. 2,95 kr. 5 kr.

Canon Pixma MG7550

Alt i en-printer i et kompakt design og i en kvalitet og ydelse, der er helt sammenlignelig med den testede Epson. Prisen ligger typisk på omkring de 1300 kroner, og MG7550 udmærker sig især ved at være nem at placere på bordet og ved ikke at ligne en traditionel printer.

 

HP Photosmart 6525

Vil du have samme funktionalitet – herunder også trykfølsom skærm – er denne HP et godt og billigt alternativ. Printkvaliteten er ikke helt i samme klasse, men stiller du ikke meget store krav, vil du blive tilfreds, og til prisen cirka 800 kroner er det en god printer.

 


Epson Expression Photo 760
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4

Samlet

Pris: 1400 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Epson
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S