Home » Betalingssoftware » Premiere Elements 2018 [TEST]: Perfekt til både begyndere og semiproffer
Premiere Elements 2018 [TEST]:  Perfekt til både begyndere og semiproffer

Premiere Elements 2018 [TEST]: Perfekt til både begyndere og semiproffer

Share

Her er den nyeste version af Adobes brugervenlige videoeditor. Du bliver godt hjulpet, men kan også vælge at arbejde uden assistance

Hvis du vil hurtig i gang med videoredigering og ikke har professionel rutine, så er Premiere Elements 2018 – her i den nyeste version – den helt rigtige løsning. Men den er ikke gratis som så mange andre af nettets tilbud, så er den virkelig pengene værd?

Ligesom sin ”søster”, fotoprogrammet Photoshop Elements, er denne 2018-version spækket med automatiske processer, der sparer tid. Adobe hævder endda, at programmet kan lære dig videoredigering.

Brugerfladen er stort set uforandret med et preview-vindue øverst, tidslinjer nederst og funktioner til højre (hvor Photoshop-brugere er vant til at have dem til venstre). Brugerfladen virker en anelse gammeldags med ret store ikoner.

Programmet er opdelt i tre med tilstandene ”Quick”, ”Guided” og ”Expert” – plus ”eLive” og ”Organizer”. ”Quick” har en enkelt videotidslinje plus to lydtidslinjer, så du hurtigt kan klippe en video op, som du måske har taget med din mobil. ”Expert” tilføjer ekstra videospor og øger antallet af mulige effekter.

Se også:  Guide: Lav flotte YouTube-videoer med mobiltelefonen
Nu med kunstig intelligens

Adobes forskning i kunstig intelligens er begyndt at bære frugt. Med ”Auto Trim” kan du få klippet dine videoer helt automatisk. Resultatet kræver selvfølgelig, at man kaster et øje på det, da softwaren jo ikke kan vide, hvad der er formålet med videoen. Men funktionen er faktisk ret god til at fjerne de dele af dine optagelser, hvor der ikke sker så meget, og du kan tilpasse algoritmen, så den fokuserer mere på for eksempel mennesker eller bevægelser.

Sjov er også ”Candide Moments”, som kigger dine optagelser igennem for at finde de bedste enkeltbilleder. De kan endda blive åbnet i Photoshop Elements for dig. Du får ekstra glæde af denne funktion med 4K-optagelser. Selvom det ikke er nogen ny feature, så er det den slags, som får Premiere Elements til at løfte sig op over nettets mange gratis alternativer, der topper ved 1080p (full HD).

Se også:  Guide: Træk lyden ud af en videofil

En anden styrke ved Elements er, at programmet fjerner alt besvær ved at redigere video. Trods kvaliteterne i konkurrenter som Avid, Wondershare og Lightworks gør Adobe-programmets begyndervenlige tilgang Premiere Elements til noget helt særligt. Ligesom i Photoshop Elements er det nemt at importere og gemme sine rå optagelser.

I ”Guided mode» kan du lære, hvordan de rettes op – hvis du for eksempel vil fjerne den forvrængning, der altid opstår i videoer optaget med actionkameraer (det er en ny funktion), eller hvis du ønsker at forbedre en optagelse, der ser kedelig ud, med forøget lysstyrke, mere levende farver eller stærkere kontrast.

Premiere Elements 2018
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Pris: 700 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
redigering
software
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S