Home » Tilbehør » Powerbanks [TEST]: Løb aldrig tør for strøm
Powerbanks [TEST]: Løb aldrig tør for strøm

Powerbanks [TEST]: Løb aldrig tør for strøm

Share

Hvis du har så meget gang i dit udstyr, at det ikke holder til en dag på jobbet eller studiet, kan du gå ned i aktivitets-niveau eller vælge en powerbank. Find den bedste i denne test

Hvis du er meget på farten og frygter pludselig at stå uden strøm til din smartphone eller tablet, er der kun én vej frem: Få dig en powerbank. Hvilken skal det være? Det hjælper vi dig med at finde i denne kæmpetest.

I princippet er en powerbank hverken mere eller mindre, end det vores forfædre kaldte en akkumulator, og som vi kalder et genopladeligt batteri. Ligesom man kan sætte penge ind i en moneybank, kan man tanke en powerbank op med strøm, og når man får brug for det, kan man hæve sit indskud: Overføre sin strøm til en trængende modtager, der typisk er en smartphone.

Sådan fungerer den

Enhver powerbank består af et antal genopladelige batterier, der typisk bygger på litium-ion-teknologi, som aktuelt giver den højeste energitæthed – største kapacitet i forhold til vægt og volumen.

Se også:  Én oplader til alle enheder - EU vil presse Apple til at skifte stik

Desuden er der elektroniske kredsløb, som regulerer strømtilførslen under opladning og stabiliserer udgangsspændingen under afladning.

Powerbanks’ kapacitet opgives i mAh (milli-amperetimer) eller blot Ah (amperetimer), og denne specifikation baseres på de anvendte battericellers nominelle kapacitet, så den tager ikke højde for udvikling af spildvarme og tab ved spændingsstabilisering. Derfor kan man aldrig regne med at få den fulde kapacitet ud af en powerbank.

Powerbanks leveres normalt uden oplader, men sådan én har man jo i forvejen til sin smartphone eller tablet, og det er vigtigt, at den er så kraftig som muligt. Hvis man skal tanke en afladet powerbank på 10 Ah helt op, tager det mindst 10 timer med en lysnetadapter på 5 V/1 A, men ladetiden halveres, hvis adapteren kan yde 2 A eller mere.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Quick Charge er en forholdsvis ny feature, som gør det muligt at sætte turbo på opladningen, hvis begge enheder er kompatible. Nogle gange skal man holde sig til smart-phonens originale strømkabel, men ellers kan lysnetadaptere, powerbanks og gadgets kombineres frit, så længe stikkene passer i bøsningerne. Elektroniske kredsløb sørger for, at der ikke leveres mere strøm, end modtagerne kan kapere.

Overkørt! Scosches ultrarobuste GObat-powerbank kan tåle et tryk på over 500 kilo under et forhjul på en mellemstor SUV, og selv efter denne uvenlige behandling er den stadig vandtæt.

Opdeling af testdeltagerne

For at lette overblikket har vi opdelt de 15 powerbanks i denne test i to kategorier – normale powerbanks og premium powerbanks. I normal-klassen har vi forholdsvis enkle modeller, hvor det er kapaciteten og prisen pr. amperetime, der tæller.

Ligesom flyselskaber giver deres fuldt betalende passagerer noget ekstra, har de powerbanks, vi placerer i premium-klassen, noget særligt, der – måske – kan være en højere pris værd. Det kan være design, udstyr eller specielle egenskaber som robusthed til udendørs brug.

TAGS
Mobilopladning
powerbank
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S